Σ. Μαυρίδου: «Σε προτεραιότητα πάντα ο πολίτης και η ασφάλεια του»

Πολιτική

Η υλοποίηση έργων για την βελτίωση συνθηκών κυκλοφορίας στους δρόμους ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο και για το λόγο αυτό χρηματοδοτείται από τους ίδιους πόρους της ΠΕ Πιερίας με προϋπολογισμό σύμβασης 200.000,00 ευρώ, αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου.

Σκοπός του έργου είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας και να αυξηθεί η ασφάλεια των διερχόμενων πεζών και ειδικότερα, των μαθητών και των συνοδών τους, πλησίον του σχολικού συγκροτήματος του Επαγγελματικού Λυκείου Κατερίνης», σημειώνει η κα  Μαυρίδου. Η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει αυξημένη κίνηση κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, κυρίως λόγω του ότι το σχολικό συγκρότημα βρίσκεται ουσιαστικά επί της 4ης Επαρχιακής Οδού.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης συνθηκών κυκλοφορίας των οχημάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, συνεχίστηκαν οι εργασίες στην 4η Επαρχιακή Οδό (στο ύψος του Επαγγελματικού Λυκείου – ΕΠΑ.Λ.) με την κατασκευή παράλληλα με τον άξονα της οδού, κλειστού σωληνωτού, έργου με τα απαιτούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά για την συλλογή και απομάκρυνση ομβρίων υδάτων από το κύριο «σώμα» της επαρχιακής οδού μέχρι τον τελικό φυσικό αποδέκτη