Θανάσης Λιακόπουλος προς τη δημοτική αρχή: “Δικαίωση του αγώνα μας.Σας ευχαριστούμε που μας ακούσατε και δεν πήρατε τελικά το δάνειο που θα χρέωνε τα παιδιά μας”

Κοινωνία Πολιτική

Το φθινόπωρο και τον χειμώνα που μας πέρασε, η δημοτική αρχή πήρε μία απόφαση με την οποία διαφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή:

  • Να συνάψει δάνειο 5.600.000 Ευρώ
  • (το οποίο θα αποπληρώνονταν με … 8.500.000 Ευρώ, δηλαδή 2.900.000 Ευρώ τόκοι)
  • Παράλληλα να αυξήσει τα δημοτικά τέλη για σειρά επαγγελματιών του τόπου μας.
  • Επίσης υπήρχε σοβαρό θέμα υποθήκευσης δημοτικής περιουσίας

Η αντίδρασή μας – Προτείναμε λύσεις

Ως δημοτικός συνδυασμός επιλέξαμε από την πρώτη στιγμή να αντιδράσουμε έντονα σε αυτή την απόφαση, τόσο με παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και με δελτία τύπου από τον Νοέμβριο του 2019 ως και τον Ιανουάριο του 2020. Επίσης πραγματοποιήσαμε σειρά συγκεντρώσεων και ενημερώσεων δημοτών και άλλων παραγόντων για το σχετικό θέμα.

Παράλληλα με την αντίδρασή μας, καταθέσαμε σειρά λύσεων που θα επέτρεπαν στον Δήμο Κατερίνης να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζεται, χωρίς να καταφύγει σε δάνειο και αυξήσεις δημοτικών τελών.Δικαιωθήκαμε, όταν σας λέγαμε πως είναι «αχρείαστο το δάνειο 5,6 εκ Ευρώ» 

Ευχαριστούμε που μας ακούσατε.

Σήμερα, είμαστε χαρούμενοι μαθαίνοντας ότι το συγκεκριμένο δάνειο τελικά θα ακυρωθεί και οι δημότες θα γλυτώσουν την ανούσια υπερχρέωσή τους.

Σας ευχαριστούμε που μας ακούσατε, χαιρόμαστε να βλέπουμε την πλειοψηφία να υιοθετεί σωστές προτάσεις της μειοψηφίας.

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να προλάβουμε καταστάσεις και να διορθώσουμε κακώς κείμενα. Είμαστε στη διάθεσή σας για να βρούμε λύσεις και να στηρίξουμε τα οικονομικά του Δήμου, με συγκεκριμένες εφαρμόσιμες θέσεις.

Σας ευχαριστούμε, που μας ακούσατε.

Είμαστε εδώ για να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης