Συνάντηση της Ένωσης Στρατιωτικών Πιερίας με τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα -Ανάδειξη και στήριξη από το ΚΚΕ των προβλημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων

Κοινωνία Πολιτική

Με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και κλιμάκιο του κόμματος, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της  Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερία, στο περιθώριο του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού  Διημέρου της ΚΝΕ στο Στόμιο.

Στην αντιπροσωπεία της Ένωσης Στρατιωτικών Π. Ε. Πιερίας συμμετείχαν ο Πρόεδρος, Βασίλης Μαυρίδης, ο Γενικός Γραμματέας Νεκτάριος Γκούσκος  και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας  Δημοσθένης  Γερογιάννης, οι οποίοι ενημέρωσαν τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε του ΚΚΕ για τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν, ζητώντας παράλληλα την στήριξη του στην ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων τους.

Τα θέματα που συζητήθηκαν

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν μεταξύ άλλων τη μη καταβολή της νυχτερινής εργασίας παρά το γεγονός ότι από τον Ιανουάριο του 2017 έχει θεσπιστεί νόμος ο οποίος δεν εφαρμόζεται, τον απεγκλωβισμό τους από τα hot-spot, το αμετάθετο των στρατιωτικών με τη συμπλήρωση 25 χρόνων πραγματικής υπηρεσίας και σειρά άλλων θεμάτων που αφορούσαν  σε εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε επίσης προβληματισμός  στο ενδεχόμενο  κατάργησης ή περιορισμού του συνδικαλισμού. 

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ

Ο κ. Κουτσούμπας  τόνισε χαρακτηριστικά πως το ΚΚΕ τιμά και  αναγνωρίζει την προσφορά των στρατιωτικών  για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και πρόσθεσε  ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να μείνουν προσηλωμένες στο σκοπό τους, που είναι η υπεράσπιση της Πατρίδας, να μη συμμετέχουν σε αποστολές  οργανισμών.

Αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην περιοχή, με την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και υπογράμμισε ότι οι στρατιωτικοί είναι κομμάτι του λαού.

Ο Γ. Γραμματέας, διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε Πιερίας ότι  θα συνεχίσει να αναδεικνύει προβλήματα τους σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και να  πιέζει για την επίλυση τους.