Πλήρης η συμμόρφωση των καταστηματαρχών στην Κατερίνη- Στις 12 έκλεισαν – Βόλτα στον πεζόδρομο, στα παγκάκια και στην πλατεία η νεολαία

Κοινωνία

Οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Κατερίνης ακολούθησαν τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν κλείνοντας τα καταστήματα τους στον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου και στους παρακείμενους δρόμους. Λίγα λεπτά μετά τις 12 όπου λήφθηκαν οι φωτογραφίες τα φώτα των καταστημάτων ήταν ανοιχτά, οι πελάτες είχαν φύγει και το προσωπικό έκανε τις απαραίτητες εργασίες για την επόμενη μέρα.

Ο κόσμος ωστόσο δεν αποχώρησε αμέσως αφού αρκετοί ήταν αυτοί, κυρίως νέοι και νέες που μαζεύτηκαν στην πλατεία Ελευθερίας ή σε παγκάκια, συνεχίζοντας με άλλο τρόπο τη διασκέδαση τους.

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι οι καταστηματάρχες αφενός για τη αναγκαιότητα του μέτρου που αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μόνο του Δήμου Κατερίνης, αφετέρου για την οικονομική επιβίωση τους, αφού τα καλοκαίρια η κίνηση είναι διαφορετική και ο κόσμος κάθεται μέχρι αργά. Τα δε παραλιακά καταστήματα μαζεύουν κόσμο μετά τις 12 το βράδυ.