Παναγιώτης Καζάς για τον δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού: “Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κ. Μανώλας είναι ένας Δήμαρχος υπό ομηρία της προσωπικής του εικόνας και προβολής, η οποία έχει πληγεί σε τεράστιο βαθμό, λόγω τις αποτυχίας του στον πρώτο χρόνο της Διοίκησης του”

Πολιτική

Ο κ. Μανώλας, με προσωπική του επίθεση προς το πρόσωπο μου, με χαρακτήρισε επικίνδυνα ανεύθυνο, επειδή στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Αυγούστου, εξέφρασα την άποψη ότι η Εμποροπανήγυρη θα μπορούσε να γίνει σύμφωνα με τους κανόνες που είχε ορίσει η πολιτεία κι ότι αν ήμουν εγώ Δήμαρχος θα το έκανα.

Επίσης στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερα ότι η κατάσταση σε σχέση με τον κορονοϊό, έχει αλλάξει συγκριτικά με το πως ήταν πριν ένα μήνα (στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο), και θα συμπλεύσουμε με την επιθυμία του να μην πραγματοποιηθεί φέτος το πανηγύρι για να έχει την ομόφωνη στήριξη του Σώματος.

Αυτά ανέφερα και στην ανακοίνωση μου στις 11.08.2020 που αφορούσε τα πεπραγμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Αυγούστου.

Ο κ. Μανώλας όμως έντεχνα, σκόπιμα και ύπουλα παραποίησε το ύφος της ανακοίνωσης μου, σαν αυτή να μην αναφερόταν στα πεπραγμένα του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 05.08.2020, προφανώς για να καλύψει τις δικές του ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ στο ζήτημα του πανηγυριού.

Πώς να χαρακτηρίσεις κάποιον που θέλει στις 8 Ιουλίου 2020 (η πρόσκληση είχε βγει και κάποιες μέρες νωρίτερα) το πανηγύρι να μην γίνει; Θέση με την οποία ζήτησε να συμφωνήσει και η επιτροπή Εμποροπανήγυρης μέσω του Αντιδημάρχου του, που είναι πρόεδρος της επιτροπής.

Δέχεται ωστόσο αιτήσεις έως τις 10 Ιουλίου 2020 από εκθέτες για τη διεξαγωγή της και στις 14 Ιουλίου απαιτεί ο ίδιος από το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει για τη μη πραγματοποίησή της-καθότι είναι αδύναμος και χωρίς πλειοψηφία-κι ενώ τα δεδομένα τότε για τον κορονοϊό ήταν αμετάβλητα.

Ο κ. Μανώλας εξαρχής διατυμπάνιζε παντού ότι το πανηγύρι θα γίνει… αλλά πρόθεση του ήταν να μην γίνει.

Η δήθεν προετοιμασία για την διεξαγωγή, ήταν μια διαδικασία πολιτικής εξαπάτησης των εκθετών και του κόσμου, για την προσωπική του εικόνα και μόνο. Και αποκαλύφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 05.08.2020, όταν ρωτήθηκε από την παράταξη μας, αν είχε σχέδιο για την διοργάνωση του πανηγυριού. Ο Δήμαρχος δεν ήξερε να απαντήσει, και ανέφερε ότι η υποτυπώδης προετοιμασία… ενός τοπογραφικού και της συλλογής των αιτήσεων – όπως είπε ο κος Αντιδήμαρχος – ότι είχαν γίνει… ήταν και χαμένες εργατοώρες.

Αυτή προφανώς είναι και η αντίληψη του κ. Μανώλα για τις ευθύνες των αιρετών στην άσκηση Διοίκησης του Δήμου… ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ.

Κάτι παρόμοιο με το κολυμβητήριο. Σε ολόκληρη την Ελλάδα τα κολυμβητήρια λειτούργησαν εκτός από το δικό μας…

Προφανώς ήταν και το δόγμα αποτυχίας του «στρατηγικού σχεδίου των 100 ημερών» που άλλαξε την εικόνα του Δήμου τουλάχιστον δεκαετίες πίσω στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Στη συλλογή σκουπιδιών, στην καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων… άλλα και στην λειτουργία των δομών, όπως το κολυμβητήριο… και έπονται κι άλλα.

Πώς να χαρακτηρίσεις κάποιον, που ενώ έχει εκλεγεί Δήμαρχος, εδώ κι ένα χρόνο, έχει μπερδέψει το ρόλο του και κάνει αντιπολίτευση στην ελάσσονα αντιπολίτευση, με προσωπικές επιθέσεις, είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συμπεριφέρεται σαν να ασκούμε Διοίκηση εμείς, κι όχι αυτός που είναι Δήμαρχος, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να περνάνε ευκαιρίες χρηματοδοτήσεων και προγραμμάτων από τον Δήμο και να χάνονται.

Προφανώς οι εργατοώρες τις προσωπικής προβολής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πιο παραγωγικές για τον ίδιο… κι έτσι φαίνεται και στην πράξη.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κ. Μανώλας είναι ένας Δήμαρχος ΥΠΟ ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ, η οποία έχει πληγεί σε τεράστιο βαθμό, λόγω τις αποτυχίας του στον πρώτο χρόνο της Διοίκησης του.

Και αυτό τον καθιστά πλέον ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ για τη Διοίκηση του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού.

Ο επικεφαλής

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πύδνας – Κολινδρού

Παναγιώτης Καζάς