49ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Δράσεις αγωγής στις τέχνες: Εργαστήριο παράγωγης και αφήγησης ποιητικού λόγου

Πολιτισμός

  Με τη διαδικτυακή άσκηση των παιδιών στην παραγωγή και αφήγηση του ποιητικού λόγου, μια αξιόλογη δράση στις τέχνες που υλοποιείται από το «Εργαστήριο πολυτροπικών δραστηριοτήτων» του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, ολοκληρώνεται το 49ο Φεστιβάλ Ολύμπου.

  Συγκεκριμένα την Παρασκευή 28 Αυγούστου και το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020  θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό εργαστήριο παραγωγής και αφήγησης ποιητικού λόγου, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/τριες του Γυμνασίου και του Λυκείου. Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα γνωρίσουν διάφορες τεχνικές γραφής ποιημάτων (παραδοσιακοί τύποι, ομοιοκατάληκτος και ελεύθερος στίχος, δίστιχα, δεκαπεντασύλλαβοι, χαϊκού, λίμερικ κ.ά.) και στη συνέχεια θα εμπνευστούν τα δικά τους ποιήματα, τα οποία θα επεξεργαστούν ομαδικά και ατομικά.

  Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 29 Αυγούστου, τα παιδιά θα ασκηθούν σε τεχνικές αφήγησης των ποιημάτων σας, τα οποία στη συνέχεια θα μαγνητοσκοπήσουν με διάφορους τρόπους. Τελικός στόχος της δράσης είναι η έκδοση των ποιημάτων σε βιβλίο με τη συνοδεία φωτογραφικού και εικαστικού υλικού καθώς επίσης και η ανάρτηση των αφηγήσεων στο blog του «Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων» του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου στη δ/νση: https://ergpoldrast.blogspot.com/

  Το σεμινάριο εντάσσεται στις δράσεις αγωγής στις τέχνες με τίτλο: «Λόγου και Τέχνης παίδευσις» του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου που οργανώνει κάθε χρόνο το «Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων» του ΟΡ.ΦΕ.Ο. και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το «Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» και τον «Πανελλήνιο Όμιλο Φίλων Αφήγησης». Θα διδάξει ο φιλόλογος και υπ. Δρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστος Χαρακόπουλος ενώ επιστημονική υπεύθυνη είναι η κ. Τασούλα Τσιλιμένη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

  Το Εργαστήριο επιμελείται και συντονίζει ο ιστορικός τέχνης, Νικόλαος Γραίκος.