Θετική στον κορωνοϊό αναπληρώτρια εκπαιδευτικός σε σχολείο της Πιερίας -κόλλησαν δύο μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού του Κ.Υ. Αιγινίου.

Κοινωνία

Η υγειονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μία μόλις εβδομάδα πριν από την υποδοχή των μαθητών στα σχολεία, είναι ένα από τα θέματα τα οποία πονοκεφαλιάζει τους λοιμωξιολόγους καθώς και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ήδη, έως τώρα, έχουν διαγνωστεί τρία θετικά κρούσματα covid-19 σε εκπαιδευτικούς, ενός σε δημόσιο σχολείο και άλλων δύο σε ιδιωτικό. Ένα ακόμη κρούσμα διαγνώσθηκε σε αναπληρώτρια εκπαιδευτικό σε σχολείο της Πιερίας από την οποία, μάλιστα, κόλλησαν δύο μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Αιγινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός προσήλθε στα μέσα της εβδομάδας στο συγκεκριμένο Κ.Υ. για να κάνει όλες τις τυπικές εξετάσεις οι οποίες απαιτούνται προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα στο σχολείο. Μετά δύο ημέρες η εκπαιδευτικός διαγνώστηκε με κορωνοϊό, αν και ήταν ασυμπτωματική. Αμέσως ειδοποίησε τη διοίκηση του Κ.Υ. ώστε να γίνει η αναγκαία διαδικασία της ιχνηλάτησης. Από αυτήν προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως δύο μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που είχαν έρθει σε επαφή μαζί της, διαγνώστηκαν και αυτά θετικά στον covid-19, αν και ασυμπτωματικοί και οι ίδιοι.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, ακολούθησε έλεγχος στο σύνολο του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Κ.Υ. και αναμένονται τα αποτελέσματα. Έπειτα από αυτό το περιστατικό έγιναν εκτενείς εργασίες απολύμανσης, τόσο στο κτήριο του Κ.Υ., όσο και στα κτίρια των περιφερειακών ιατρείων, γειτονικών χωριών, τα οποία εξυπηρετούνται από το προσωπικό του συγκεκριμένου Κ.Υ.

Πηγή: voria.gr