Με τους μισούς παραγωγούς θα λειτουργήσουν οι Λαϊκές Αγορές στην Πιερία

Κοινωνία Οικονομία

Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Κιλκίς, Ημαθίας, Πέλλας, Χαλκιδικής, Λέσβου, Ζακύνθου, Ηρακλείου και Χανίων καθώς και το Δήμο Μυκόνου.

Αυτό προβλέπει νέα απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Οι λαϊκές αγορές αρκετών περιφερειακών ενοτήτων και δήμων που ήταν σε περιοριστικά μέτρα λόγω αυξημένου φορτίου κορωνοϊού.

Ειδικότερα στην απόφαση αναφέρεται:

Εντός των ορίων των περιοχών του άρθρου 1 της απόφασης επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών της περ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017, ως ακολούθως:

α) Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%), ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).

β) Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.

γ) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Το πεδίο εφαρμογής της απόφασης αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας, Χαλκιδικής, Λέσβου, Ζακύνθου, Ηρακλείου και Χανίων καθώς και το Δήμο Μυκόνου και ισχύει από σήμερα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

ka-business.gr