Χ. Αντωνίου πρόεδρος ΕΛΜΕ Πιερίας: Υγειονομική βόμβα η πληρότητα στο 100% στα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές

Κοινωνία

Η πρώτη εικόνα λίγα 24ωρα από την έναρξη των σχολείων έδειξε ότι τα παιδιά στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν εφοδιασμένα με μάσκα εκτός από τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής που προβλεπόταν άλλωστε σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

Πληρότητα στο 100% στα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές

Ωστόσο, το πρόβλημα δεν εστιάζεται τόσο στην εφαρμογή των μέτρων στα σχολεία αλλά στο γεγονός ότι η μεταφορά των μαθητών με τα λεωφορεία γίνεται με πληρότητα στο 100%. «Είναι μια υγειονομική βόμβα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας Χρήστος Αντωνίου. Μάλιστα πρόσφατα με κοινή τους επιστολή τόσο η ΕΛΜΕ όσο και ο ΣΕΠΕ και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κατερίνης, ανέδειξαν το ζήτημα ζητώντας να αλλάξει η οδηγία και η πληρότητα να «πέσει» στο 60% .«Στο λεωφορείο δεν υπάρχει κάποιος εκπαιδευτικός ή κάποιος υπεύθυνος για να προσέχει τα παιδιά. Είναι μόνο οι μαθητές και ο οδηγός . Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούν αν ελεγχτούν τα παιδιά, αν θα βγάλουν τη μάσκα και μιλήσουν μεταξύ τους και η απόσταση όχι ένα μέτρο δεν είναι αλλά δέκα εκατοστά», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνίου.

Η κοινή ανακοίνωση ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Γονέων

 Η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει ότι τα λεωφορεία μεταφοράς μαθητών μπορούν να μετακινούνται με πληρότητα θέσεων στο 100% . «Ειδικότερα για τον νομό Πιερίας, όπου, μετά τη δυσάρεστη εξέλιξη της διασποράς του ιού, έχουν επιβληθεί αυξημένα μέτρα κι έχουν ενταθεί οι έλεγχοι για την τήρησή τους, η παλινωδία της Πολιτείας και στο θέμα της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών, είναι όχι απαράδεκτη αλλά επικίνδυνη», σημείωναν στην κοινή ανακοίνωση τους ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κατερίνης».