«Αέρας ανανέωσης στον Ελληνικό αθλητισμό»-Φώντας Μπαραλιάκος για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πολιτική

Επί του Νομοσχεδίου  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τις αρχαιρεσίες αθλητικών σωματείων τοποθετήθηκε με ομιλία του στη Βουλή ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.

Στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Μπαραλιάκος χαρακτήρισε την  ψήφιση του νομοσχεδίου ως μια οφειλόμενη διευθέτηση μιας διαχρονικής ολιγωρίας στα διοικητικά ζητήματα του αθλητισμού.

Πρόκειται για νομοθέτημα που τερματίζει τις ιδιοκτησιακού τύπου κυρίαρχες αντιλήψεις σε Ομοσπονδίες και Ενώσεις, εκριζώνειτα συντεχνιακά συμφέροντασπάει τα προσωποπαγή σχήματα και καταργεί τα συνδικαλιστικά στεγανά.

Ειδική μνεία έκανε στο λόγο του ο βουλευτής Πιερίας στον χρυσό Ολυμπιονίκη μας στην Ιστιοπλοΐα Νίκο Κακλαμανάκη, που τόλμησε να στηλιτεύσει τα  όσα κακώς κείμενα διαδραματίζονται τις τελευταίες δεκαετίες ασκώντας στοιχειώδη κριτική στα πεπραγμένα των διοικήσεων των Ομοσπονδιών. Και γι’ αυτή του την κριτική στοχοποιήθηκε και σπιλώθηκε βάναυσα.  

Ο κ. Μπαραλιάκος δήλωσε χαρακτηριστικά πως με τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Αθλητισμού «…μπαίνει επιτέλους ένα «νοικοκύρεμα» και μια τάξη σε ένα θολό τοπίο με νομοθετικές εξασφαλίσεις και θεσμικά αντίβαρα.»

«Με το νέο πλαίσιο αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων επαναφέρουμε τη ρύθμιση σύμφωνα με την οποία όλα τα θέματα που αφορούν στις αρχαιρεσίες, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία σύγκλησης και συμμετοχής των μελών στις συνελεύσεις, θα ρυθμίζονται κατά κύριο λόγο από το οικείο καταστατικό του αθλητικού σωματείου. Σταματάμε το αστείο της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας μέσω εξουσιοδοτήσεων.Κάθε μέλος συμμετέχει στη γενική συνέλευση αυτοπροσώπως με μία μόνο ψήφο.», τόνισε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του. 

Επιπρόσθετα, ο κ. Μπαραλιάκος εξήρε την συγκρότηση μητρώου ειδικά αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων και την απαγόρευση χρήσης  αθλητικών εγκαταστάσεων, εποπτευόμενων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στα Αθλητικά  σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο. Έτσι τα σωματεία «σφραγίδα» που τόσα χρόνια απομυζούσαν κρατικό χρήμα τίθενται εκτός αθλητικού χάρτη.

Στόχος του Υπουργείου Αθλητισμού και της Κυβέρνησης είναι η συνολική αναβάθμιση του αθλητισμού στη χώρα μας με οργανωμένους, λειτουργικούς  χώρους άθλησης εναρμονισμένους με το αστικό περιβάλλον. Προς αυτή την κατεύθυνση αδειοδοτείται η τοποθέτηση νέας γενιάς αεροϋποστηριζόμενων θόλων αθλητικών δραστηριοτήτων σε δημοτικούς και δημόσιους ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους.

Στην ολοκλήρωση της ομιλίας του ο βουλευτής Πιερίας, ως άνθρωπος του αθλητισμού, βεβαιώσε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι αυτό που προσδοκά όλη η υγιής αθλητική κοινότητα, αυτό που τολμά να αλλάξει κατεστημένες αντιλήψεις αυτό που επιτρέπει να φυσήξει φρέσκος αέρας ανανέωσης στον ελληνικό αθλητισμό. Γι’ αυτό και η ψήφισή του είναι μονόδρομος.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=X2mAn_iOB4I&feature=emb_logo&ab_channel=%CE%A6%CE%A9%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%9C%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9B%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A3[/youtube]