Δήμος Κατερίνης – ΟΠΠΑΠ: Δωρεάν προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης για μικρούς & μεγάλους

Αθλητικά Κοινωνία
  • Κολυμβητήριο ανοικτό και για το κοινό
  • Ασφαλής πρόσβαση για τα ΑμεΑ

Κώστας Κουκοδήμος: Η δια βίου άθληση να γίνει η καθημερινή μας συνήθεια

Στον κύκλο προγραμμάτων (PILATES, FITNESS, CIRCUIT, Σουηδική γυμναστική), για καλή σωματική και ψυχική υγεία, που με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από δημότες όλων των ηλικιών υλοποιούν ο Οργανισμός Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ)  και ο Δήμος Κατερίνης έρχεται να προστεθεί και ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα κολυμβητικών δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα, στο Κολυμβητήριο (Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο), σύμφωνα με όλες τις οδηγίες τήρησης της δημόσιας ασφάλειας και υγείας, πρόκειται να υλοποιηθούν από την 01 Νοεμβρίου, δωρεάν προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά και ενήλικες.

Πιο συγκεκριμένα, καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 14:30 έως 15:30, Σάββατο 17:00 έως 18:15, από γυμναστές με ειδικότητα κολύμβησης και εμπειρία στο χώρο, θα υλοποιούνται προγράμματα για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Επιπλέον, καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 21:15 έως τις 22:30, Σάββατο 18:30 έως 19:30, για παιδιά ηλικίας 13 έως 18 ετών, καθώς και για άτομα όλων των ηλικιών.

Παράλληλα, συνεχίζονται καθημερινά οι προπονήσεις αθλητών κολύμβησης, πόλο, καταδύσεων κ.α., ενώ υφίσταται η δυνατότητα για εύκολη, άνετη και ασφαλή πρόσβαση των ΑμεΑ, στην πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου, στο B’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, με τη χρήση του ειδικά σχεδιασμένου ηλεκτροκίνητου φορητού ανελκυστήρα.

«Επιδίωξή μας είναι το κολυμβητήριο, εστιάζοντας στην ασφάλεια των χρηστών να παρέχει υψηλές και ποιοτικές υπηρεσίες, να είναι φιλόξενο και στη διάθεση για χρήση από κάθε πολίτη, κάθε ηλικίας. Στόχος μας η δια βίου άθληση να γίνει η καθημερινή μας συνήθεια» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

«Τα προγράμματα κολύμβησης που υλοποιούμε σχεδιάστηκαν για όλες τις ηλικίες και ανάγκες. Προτεραιότητά μας η προώθηση – καλλιέργεια του αθλήματος της κολύμβησης,  καθώς και η κατάλληλη διαχείριση του υγρού περιβάλλοντος από τους αθλούμενους όλων των ηλικιών» τονίζει σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ) Νίκος Τσιαμπέρας.

Για όλους τους χρήστες απαιτείται δερματολογική εξέταση από γιατρό αντίστοιχης ειδικότητας, καθώς και βεβαίωση από παθολόγο ή καρδιολόγο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πρόσθετες πληροφορίες: 6977 793 535 (Σκλιοπίδης Δημήτριος).

Για το κοινό

Όπως είναι γνωστό, οι ώρες λειτουργίας του Κολυμβητηρίου για το κοινό διαμορφώνονται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 14:30 έως τις 15:30 και από τις 21:15 έως τις 22:30, ενώ  το Σάββατο από τις 17:00 έως 19:30. Η ημερήσια είσοδος για το κοινό είναι 2, η μηνιαία 20 ευρώ, ενώ η μηνιαία είσοδος για 4μελη οικογένεια διαμορφώνεται σε 65 ευρώ. Δέκα τοις εκατό έκπτωση ισχύει για 2μελη & 3μελη οικογένεια.