Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση του έργου «Αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κρατικό Κτήμα Κατερίνης» από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Πολιτική

Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου: «Συνεχίζονται οι στοχευμένες ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ,προκειμένου να προχωρήσουν σημαντικά έργα, που θα αναβαθμίσουν τις αθλητικές υποδομές της περιοχές  και κατ΄επέκταση την ποιότητα ζωής των πολιτών»

Την εργολαβική σύμβαση του έργου «Αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κρατικό Κτήμα Κατερίνης», υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο πλαίσιο της κατασκευής του έργου, θα προχωρήσει στην αποπεράτωση αθλητικών εγκαταστάσεων σε χώρο, που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο 365α της Πολεοδομικής Ενότητας Εθνικού Σταδίου του Δήμου Κατερίνης, ιδιοκτησίας Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο  «Χώρος Αθλητισμού».

Η τεχνική μελέτη του έργου, προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, περιλαμβάνει  2 γήπεδα ποδοσφαίρου, 1 γήπεδο μπάσκετ, κτίριο αποδυτηρίων και κτίριο αναψυκτηρίου και έχει σκοπό τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντα χώρου αυτών.

Ο φάκελος της μελέτης συντάχθηκε από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων με τις νέες προδιαγραφές που ισχύουν, έχει εγκριθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από λειτουργικής άποψης και έχουν εκδοθεί όλες οι απαραίτητες άδειες, όπως πολεοδομική και περιβαλλοντική αδειοδότηση. Παράλληλα, έχει εγκριθεί η δημοπράτηση του έργου από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτης Μαυρίδης, μετέβησαν στο σημείο-όπου θα υλοποιηθεί το έργο- επισημαίνοντας ότι « συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι στοχευμένες ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, προκειμένου να προχωρήσουν σημαντικά έργα, που θα αναβαθμίσουν τις αθλητικές υποδομές της περιοχές  και κατ΄επέκταση την ποιότητα ζωής των πολιτών.