Πιερία – Τοπικά ξενοδοχεία «αλλάζουν χέρια» σε ξένους επενδυτές σε πολύ χαμηλές τιμές λόγω οικονομικής δυσπραγίας- Μείζον θέμα για την τοπική κοινωνία, τι λέει ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Πιερίας Η. Τσιτλακίδης- Ο τουρισμός πέρυσι, οι φετινές προσδοκίες και το εμβόλιο

Κοινωνία Τουρισμός

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ηρακλής Τσιτλακίδης αποκάλυψε μιλώντας στο Ράδιο Ενημέρωση στην εκπομπή «Κίτρινη κάρτα» και στην Εύη Μιχωλού,  ότι πολλές τουριστικές επιχειρήσεις και πιο συγκεκριμένα ξενοδοχεία, αλλάζουν χέρια και πωλούνται σε ξένους επενδυτές, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

«Ο ελληνικός τουρισμός χωρίς ελληνικά ξενοδοχεία δεν μπορεί να υπάρξει. Τα πωλητήρια ποσοστιαία είναι πολύ υψηλοτέρα από  τις πωλήσεις που μέχρι στιγμής γίνεται. Αυτό είναι πάρα πολύ έντονο. Ξένοι επενδυτές έχοντας πρόσβαση σε φθηνό τραπεζικό χρήμα στη χώρα τους , έρχονται και αγοράζουν σε απελπιστικά μικρές αποτιμήσεις επιχειρήσεις».Όπως εξηγεί ο κ. Τσιτλακίδης, το φαινόμενο αυτό είχε  ήδη ξεκινήσει  τα τελευταία χρόνια, έχει ενταθεί όμως σε τρομαχτικό βαθμό το 2020 . «Είμαι εξαιρετικά απαισιόδοξος σε αυτό το κομμάτι. Αν δεν ανατραπεί αυτή η δρομολογημένη εξέλιξη, θα φτάσουμε να έχουμε μια περιοχή η οποία θα είναι ξένη στην Πιερία.

Ακόμη μίλησε για την εικόνα του τουρισμού στην Πιερία και στο τι περιμένουν οι  επαγγελματίες του κλάδου και τόνισε ότι το «υγειονομικό διαβατήριο» θα είναι ο εμβολιασμός.

Ακούστε την συνέντευξη

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cLn7oeoAQTs[/youtube]