Ερώτηση για την ενίσχυση των πολιτιστικών και λαογραφικών συλλόγων και απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού – Δυνατότητα επιχορήγησης δράσεων

Πολιτική Πολιτισμός

Η Βουλευτής στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την οποία τους ζητά να εξετάσουν τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου ενίσχυσης που θα διασφαλίσει την επιβίωση και τη συνέχεια των πολιτιστικών και λαογραφικών συλλόγων της Π.Ε. Πιερίας αλλά και όλης της χώρας.

Στην απάντησή της η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, αναφέρει μεταξύ άλλων: (παρατίθεται απόσπασμα)

 « Όπως είναι γνωστό, η επιχορήγηση δράσεων πολιτιστικών φορέων από το ΥΠΠΟΑ είναι δυνατή, μέσω της διαδικασίας εγγραφής αυτών, στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου και συγκεκριμένα στον ιστότοπο του Μητρώου (http://drasis.culture.gr/), ώστε οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ να συνδράμουν κάθε ενδιαφερόμενο φορέα. 

Οι προσκλήσεις αυτές είναι διαθέσιμες στην ως άνω πλατφόρμα, όπου περιγράφονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις υποβολής της αίτησης επιχορήγησης. Η έκδοση προκηρύξεων για την χρηματοδότηση πολιτιστικών φορέων για το έτος 2021, προγραμματίζεται εντός Ιανουαρίου 2021».

Η Βουλευτής επισημαίνει επίσης, ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή των αιτημάτων επιχορήγησης δράσεων σύγχρονου πολιτισμού. 

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έχει ξεκινήσει από τις 7 Ιανουαρίου 2021 και ολοκληρώνεται στις 22 Φεβρουαρίου 2021, ενώ φορείς μπορούν να εγγράφονται στο Μητρώο, εφόσον δεν έχουν ήδη εγγραφεί, έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021.