«Προετοιμάζοντας το 1821» Α. Γεωργιάδης – Αγ. Συρίγος – Λ. Τσιαντούλας – Κλ. Κυριακίδης – Σπ. Πλακούδας στό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την 18-1-2021

Κοινωνία Πολιτισμός

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα της για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης έχει την χαρά να φιλοξενήσει την Δευτέρα 18-1-2021 στις 21:00 διαδικτυακά 5 ομιλητές, 2 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και 3 από την Αθήνα οι οποίοι θα ασχοληθούν με το θέμα «Προετοιμάζοντας το 1821» Συγκεκριμένα:
         • Τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

  • Τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου και Βουλευτή Α’ Αθηνών κ. Άγγελο Συρίγο.
    • Τον Αρχιπλοίαρχο ε.α. και Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας κ. Λεωνίδα Τσιαντούλα.
    • Τον Πλοίαρχο ε.α. και Επίκουρο Καθηγητή στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Διευθυντή του Προπτυχιακού Προγράμματος Διεθνούς Ασφαλείας και Στρατηγικών Σπουδών κ. Κλεάνθη Κυριακίδη.
    • Τον Επίκουρο καθηγητή στο Rabdah Academy και πρώην Αντιπρόεδρο του ΚΕΔΙΣΑ κ. Σπυρίδωνα Πλακούδα.

Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1972, στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Μανωλίδου και έχουν δύο παιδιά, τον Αθανάσιο-Περσέα και τον Αναστάσιο-Αλκαίο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Το 1993 ανέλαβε τη διεύθυνση των εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Το 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ».

Εκλέχθηκε βουλευτής στην Β’ Αθηνών στις εκλογές του 2007 και του 2009 με το πολιτικό κόμμα του ΛΑΟΣ. Τον Φεβρουάριο του 2012, προσχώρησε στο πολιτικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, παραδίδοντας τη βουλευτική του έδρα.

Εκλέχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στην Β’ Αθηνών στις εθνικές εκλογές του 2012 και του 2015. Το 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου και το 2013 Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά. Στις 18 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε ένας εκ των δύο Αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο τον έλεγχο του κοινοβουλευτικού έργου. Στις 9 Ιουλίου 2019, ο Άδωνις Γεωργιάδης ορκίστηκε Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Άγγελος Συρίγος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ. Έχει εργασθεί στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ (1993-94), για το Συμβούλιο της Ευρώπης και ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Υπηρέτησε ως Γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών αρμόδιος για τη μετανάστευση και την ιθαγένεια (2012- 2015) και ως Ειδικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (2007- 2009) αρμόδιος για τους ελληνόπαιδες εξωτερικού και τους μουσουλμανόπαιδες στη Θράκη. Έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής μειονοτήτων, διαφάνειας και τηλεπικοινωνιών. Έχει βραβευθεί το 1992 από την Ακαδημία Αθηνών για εργασία του σχετική με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας τιμήθηκε με Έπαινο από το Δ’ Σώμα Στρατού στη Θράκη για υπηρεσίες προς τη μειονότητα της Θράκης και με Εύφημο Μνεία από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την συνεισφορά του στη δημιουργία πομακικού-ελληνικού λεξικού. Έχει γράψει βιβλία για τις ελληνoτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι έγγαμος και πατέρας 3 τέκνων.

Ο Πλοίαρχος Π.Ν. (ε.α.) Κλεάνθης Κυριακίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο των Εμιράτων και Διευθυντής του Προπτυχιακού Προγράμματος Διεθνούς Ασφαλείας και Στρατηγικών Σπουδών. Το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο Αιγαίου πραγματεύεται το Πολιτικό Ισλάμ ενώ έχει και τρεις μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, δυο εκ των οποίων είναι συναφείς με τη διδασκαλία του (Μasters στη Δημόσια Διοίκηση από το Χάρβαρντ και Masters σε θέματα Εθνικής Ασφαλείας/ Μεσανατολικών Σπουδών από το Naval Postgraduate School). Είναι συγγραφέας ή ανήκει στη συγγραφική ομάδα 12 βιβλίων και μονογραφιών και εκατοντάδων άρθρων σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Τέλος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας. Διαμένει στο Dubai.

Ο Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. (ε.α.) Λεωνίδας Τσιαντούλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Το 1980 εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και σταδιοδρόμησε στο Πολεμικό επί 38 έτη. Τα τελευταία 10 χρόνια της σταδιοδρομίας του διετέλεσε Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων ΓΕΕΘΑ, Διευθυντής Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων ΓΕΝ, Κυβερνήτης των Πλωτών Ναυτικών Μουσείων Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ και Α/Τ ΒΕΛΟΣ (παράλληλα υπεύθυνος για την τριήρη ΟΛΥΜΠΙΑΣ και το ιστιοφόρο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ), Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδος στο Μαυροβούνιο και την Βοσνία – Ερζεγοβίνη και Διευθυντής της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού. Την περίοδο 2015-2017 διετέλεσε Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού «Ναυτική Επιθεώρηση» και είχε την επιμέλεια των εκδόσεων της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MA) στις “Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγική” από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι επίσης απόφοιτος του Κολλεγίου Αμύνης του NATO (NADEFCOL) στη Ρώμη. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.) του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος.

Ο Σπύρος Πλακούδας είναι Επίκουρος Καθηγητής Εθνικής Ασφάλειας στο Rabdan Academy και πρώην Αντιπρόεδρος του ΚΕΔΙΣΑ.- Συγγραφέας άρθρων και βιβλίων στα Ελληνικά και Αγγλικά περί της Διεθνούς Πολιτικής και Ασφάλειας στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή με έμφαση την Τουρκία. Διαμένει στο Abu-Dhabi 

             Με εκτίμηση

        Για το Δ.Σ.

Κωνσταντίνος Κορομπίλης