Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης στην παρουσίαση του συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης – Ηχηρή ΕΚΚΙΝΗΣΗ για Κουκοδήμο!

Πολιτική

Ηχηρή «ΕΚΙΝΗΣΗ» έκανε το πρωί της Κυριακής ο Κώστας Κουκοδήμος με την παρουσία του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη αλλά και εκατοντάδων δημοτών που κατέκλυσαν μέσα και έξω το χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης όπου  πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων και των υποψηφίων  του Συνδυασμού.

Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, μπήκε  στην αίθουσα λίγα λεπτά μετά τις 11.30 το πρωί προκαλώντας τον ενθουσιασμό των συγκεντρωθέντων, ενώ λίγη ώρα αργότερα τον Κώστα Κουκοδήμο υποδέχθηκαν όρθιοι χειροκροτώντας οι παρευρισκόμενοι.

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ο Αδωνις Γεωργιάδης χαιρετίζοντας την εκδήλωση είπε: «Ήθελα να είμαι κι εγώ σ’ αυτήν την συγκέντρωση νίκης, διότι είναι μια συγκέντρωση νίκης. Ήρθα όμως, παρά το βαρύ πρόγραμμα, στον φίλο μου τον Κώστα των Κουκοδήμο. Ήθελα να δηλώσω δημόσια, ότι θρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση και αισθήματα φιλίας. Και μπορώ να σας πω, ότι μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας στο κοινοβούλιο, έχω γνώση και εμπειρία των ικανοτήτων του και ήθελα να έρθω και να το πω στο λαό της Κατερίνης. Κώστα καλή επιτυχία! Ξέρω ότι ένας κοινοβουλευτικός άνδρας με την εμπειρία του Κώστα του Κουκοδήμου, θα μπορέσει όχι μόνο να διοικήσει σωστά τον Δήμο, εφόσον ο λαός της Κατερίνης το αποφασίσει, αλλά θα μπορέσει κατά τη διάρκεια των εκλογών του α’ γύρου, να κρατήσει ενωμένη την παράταξη».

Ο κ. Γεωργιάδης κλείνοντας είπε: «Σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια, για να πάει ο τόπος μας μπροστά, άνθρωποι με την πολιτική εμβέλεια, με το ήθος και τις ικανότητες του φίλου μου του Κώστα του Κουκοδήμου, είναι απολύτως απαραίτητοι. Κώστα σου εύχομαι την καλύτερη επιτυχία».

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

 Παίρνοντας το λόγο ο Κώστας Κουκοδήμος καλωσόρισε τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. και τους προσκεκλημένους λέγοντας πως αποτελεί για αυτόν εξαιρετική τιμή η παρουσία του Α. Γεωργιάδη και τόνισε: «Είσαι ο μόνος προσκεκλημένος και θέλω να ξέρεις το γιατί. Γιατί εκφράζεις όλους τους Έλληνες με καθαρές αρχές και αξίες όπως πίστη στην πατρίδα, την οικογένεια, αρχές και αξίες που θέλω να πιστεύω ότι πρεσβεύω κι εγώ. Και το πιο σημαντικό, κράτησες  ξεκάθαρη στάση στη συμφωνία των Πρεσπών».

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Η βασική φιλοσοφία των προγραμματικών θέσεων παρουσιάστηκε από τον Κώστα Κουκοδήμο, ενώ ταυτόχρονα έγινε προβολή και παρουσίαση των επιμέρους προτάσεων ανά άξονα.

Ο Κώστας Κουκοδήμος μιλώντας για το πρόγραμμα του συνδυασμού είπε: «Στόχος μας είναι να δώσουμε στο Δήμο Κατερίνης το προφίλ μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης κάτι που δεν έχει σήμερα. Είναι το Στρατηγικό σχέδιο που θα αρχίσει να υλοποιείται την επόμενη μέρα με βασικές μας προτεραιότητες την καθημερινότητα του δημότη είτε ζει στο κέντρο της Κατερίνης είτε στην πιο απομακρυσμένη κοινότητα. Εργάστηκαν για το σκοπό αυτό μια εξαιρετική επιστημονική ομάδα ανθρώπων, εργάστηκαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας που κατέθεσαν τις προτάσεις τους αλλά και οι ίδιοι οι δημότες. Μέσα από τη διαβούλευση που η δημοτική μας παράταξη άνοιξε για 30  και πλέον ημέρες διαδικτυακά με το σύνθημα: «Θέλουμε τη γνώμη σου». Εκατοντάδες συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν. Πολλές προτάσεις υιοθετήθηκαν. Ένα πρόγραμμα «ζωντανό» που θα εξελίσσεται, θα εμπλουτίζεται με απόψεις».

ΟΙ 10 ΑΞΟΝΕΣ

ΠΡΩΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ «Μαζί με το Δημότη» Αφορά τη λειτουργία του Δήμου και την εξυπηρέτηση του δημότη. Με μια σειρά έξυπνων εφαρμογών, ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης και διακίνησης εγγράφων, ευέλικτων υπηρεσιών.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΞΟΝΑΣ «Η Κατερίνη».  Ένα φιλόδοξο νέο, γρήγορο, απολύτως ρεαλιστικό και βιώσιμο σχέδιο, για το φυσικό και αστικό περιβάλλον, για το κυκλοφοριακό, για τις αναπλάσεις, την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου και της περιφέρειας.

ΤΡΙΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ «Οι κοινότητες, τα χωριά μας»! Συστήνεται Αντιδημαρχία Κοινοτήτων. Μοναδικός της στόχος η άμεση λύση καθημερινών προβλημάτων των κατοίκων των χωριών του Δήμου Κατερίνης.

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ «Η αγροτική ανάπτυξη» .Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ συστήνει Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης, δημιουργεί το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ, γιατί πρέπει οι κοινότητες μας να παραμείνουν παραγωγικές και ζωντανές.

ΠΕΜΠΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ «Τουριστική ανάπτυξη». Συστήνεται Αντιδημαρχία Τουρισμού, με σκοπό την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και την προσέλκυση τουριστών σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.  Το νέο σχέδιο για τον Τουρισμό θα γίνει με διαβούλευση της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού όλου του νομού και θα επικεντρωθεί σε τρείς στόχους: 1.Τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, 2.Την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών 3.Την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών και τη βελτίωση των δημοτικών και κρατικών υποδομών

ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ «Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας»  Ο δήμος Κατερίνης θα καταστεί σύμμαχος για κάθε νέο επιχειρηματία και επαγγελματία.

ΕΒΔΟΜΟΣ ΑΞΟΝΑΣ «Υγεία, Πρόνοια και Εθελοντισμός». Η «Εκκίνηση» προχωρά στη σύσταση Αντιδημαρχίας  Εθελοντισμού, Κοινωνικής Πρόνοιας κι Αλληλεγγύης (Ε.ΚΠ.Α) με σκοπούς: α) την αντιμετώπιση καίριων προβλημάτων διαβίωσης, υγείας, καθημερινότητας  β) την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και  συμμετοχή των δημοτών. Επιπλέον, ενισχύει το έργο ΟΛΩΝ των εθελοντικών οργανώσεων και φορέων που δραστηριοποιούνται στο δήμο με εξαιρετικά αποτελέσματα.

ΟΓΔΟΟΣ ΑΞΟΝΑΣ  « Παιδεία και Νεολαία»  Επενδύουμε στο μέλλον μας! Επενδύουμε στους νέους, στα παιδιά μας. Στόχος της «ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ» είναι μέσα από τη συμμετοχή, οι νέοι να αγαπήσουν το δήμο και να αναπτύξουν αίσθημα οικειότητας αλλά και ευθύνης προς αυτόν. Ταυτόχρονα ενισχύονται οι σχολικές υποδομές, διεκδικούμε νέες, υποστηρίζουμε τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και των δραστηριοτήτων τους.

ΕΝΑΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ «Πολιτισμός» Βασική προτεραιότητα είναι η ποιοτική αναβάθμιση και η δημιουργία νέων θεσμών, που θα προβάλουν τον πολιτισμό και τη μοναδικότητα του Δήμου Κατερίνης. Στόχος η ψυχαγωγία σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας

ΔΕΚΑΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ «Αθλητισμός» Η Κατερίνη θα  αποκτήσει επιτέλους τις αθλητικές εγκαταστάσεις που της αξίζουν και να στρέψει όσο το δυνατόν περισσότερους νέους και όχι μόνο στην άθληση.

Κλείνοντας την παρουσίαση ο Κώστας Κουκοδήμος είπε: «Είναι το όραμα για την προοπτική των νέων ανθρώπων που αισθάνονται την ανάγκη να δημιουργήσουν στον τόπο τους και νιώθουν απομονωμένοι και αβοήθητοι από τη σημερινή διοίκηση. Είναι η φιλοσοφία, η αντίληψη μας για τη διοίκηση. Μια διοίκηση που λειτουργεί  με το ίδιο πάθος, το ίδιο μεράκι από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα της θητείας της. Όμως για να επιτύχουμε, χρειαζόμαστε τους πολίτες συμμέτοχους, όχι αδρανείς.  Κανένα πρόγραμμα δεν είναι δυνατό αν δεν το πιστέψουν όλοι. Καμία πρόταση δεν είναι εφικτή αν δεν εργαστούμε όλοι μαζί για την υλοποίησή της.  Ελάτε να κάνουμε μαζί την ΕΚΚΙΝΗΣΗ στην ιερή αυτή γη της Μακεδονίας.  Ελάτε να υλοποιήσουμε όσα ονειρευόμαστε. Πάντα με τη βοήθεια του Θεού Ελάτε να αλλάξουμε το δήμο μας»!

Αμέσως μετά το πέρας των προγραμματικών θέσεων πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση 250 υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και Συμβούλων Κοινοτήτων από όλες τις εκλογικές περιφέρειες του Δήμου Κατερίνης.