Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γ. Καμπά στην Ταξιαρχία

Κοινωνία

Επίσκεψη στην έδρα της XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου πραγματοποίησε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας  Υποστράτηγο Αντώνιο Χατζηγεωργίου και το Διοικητή της Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Ιωάννη Δημητρέλο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες του Σχηματισμού, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις Μονάδων και πραγματοποίησε ομιλία στους νεοσύλλεκτους οπλίτες θητείας και τα στελέχη της XXIV ΤΘΤ, ενώ έλεγξε και τα τμήματα ετοιμοτήτων του Σχηματισμού.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Πεδίο Ασκήσεων  Καναπίτσας Λιτοχώρου συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων  Υποστράτηγο Δημήτριο Χούπη, στο οποίο διεξάγεται η θερινή εκπαίδευση της Σχολής. Παρακολούθησε μέρος της τριήμερης ετήσιας αξιολόγησης εκπαιδεύσεως των Ευελπίδων, η οποία σχεδιάσθηκε εκ νέου συμπεριλαμβάνοντας καινοτόμες ασκήσεις με σκοπό την προαγωγή δεξιοτήτων οι οποίες θα δημιουργήσουν ηγήτορες μαχητές που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση.