35η Εμποροπανήγυρη του Δήμου Κατερίνης: Κ.Κουκοδήμος: Θα αναβαθμίσουμε το θεσμό

Κοινωνία Πολιτισμός

Χρώμα παράδοσης και μεγάλη προσέλευση επισκεπτών σηματοδότησαν την  έναρξη της 35ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης, το βράδυ της Κυριακής 01 Σεπτεμβρίου, στον καθιερωμένο χώρο, στην περιοχή της Ανδρομάχης.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, κατά την τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος έκανε αρχικά μία συνοπτική αναφορά στη διαδρομή του θεσμού τονίζοντας: «Εγκαινιάζουμε σήμερα την Εμποροπανήγυρη, την οποία από τα παιδικά μας χρόνια έχουμε συνδέσει με τη λήξη ουσιαστικά του καλοκαιριού. Μία Εμποροπανήγυρη που πέρασε από χίλια κύματα. Φτάσαμε μάλιστα πριν 2 χρόνια σχεδόν να σταματήσει να υφίσταται. Έγιναν στην συνέχεια όντως προσπάθειες και εδώ να συγχαρώ τον Νίκο Παπαζιώγα, που μπόρεσε να κρατήσει όρθιο αυτό που βλέπουμε σήμερα».

Στόχος η αναβάθμιση της Εμποροπανήγυρης

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι «στόχος και σκοπός της νέας Διοίκησης του Δήμου Κατερίνης, εμού προσωπικά και του Γιώργου Νταντάμη είναι η Εμποροπανήγυρη, να αναβαθμιστεί και να φτάσει εκεί που της αξίζει. Όπως τη θυμόμαστε πριν από 20 χρόνια» διευκρινίζοντας: «Εφεξής εδώ, κάθε φορά που θα τελούνται τα εγκαίνια, να υπάρχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, υπουργοί και βουλευτές από άλλους νομούς, Επιμελητήρια, Εμπορικούς συλλόγους. Και εδώ θέλω να σταθώ και να πω, ότι, του χρόνου θα γίνει σε συνεργασία με τον Εμπορικό σύλλογο Κατερίνης, με το Επιμελητήριο Πιερίας. Πιστεύω ότι και με τη δική τους συμβολή θα αναβαθμιστεί. Θα τη μοιράσουμε στα τρία. Καθένας από εμάς θα αναλάβει και ένα κομμάτι. Θα αναλάβει ταυτόχρονα και τα έσοδα – έξοδα που αντιστοιχούν σε αυτό το κομμάτι. Είναι η πρώτη φορά που το λέω δημόσια. Δεν το γνωρίζει ούτε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο οποίος πιστεύω να αποδεχτεί την πρόταση αυτή, που είναι ο μόνος τρόπος πραγματικά, με τον οποίο θα αναβαθμιστεί ο θεσμός».

Στον επίλογο της ομιλίας του, ο κος Κουκοδήμος σημείωσε: «Εύχομαι καλή επιτυχία στους εκθέτες, στον κόσμο να διασκεδάσει με τις μουσικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. Προσωπικά θα φροντίσω καθημερινά να είμαι εδώ και προτρέπω το ίδιο να πράξουν και οι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, για να ενισχύσουμε με την παρουσία μας το θεσμό και να κάνουμε το πανηγύρι μας αντίστοιχο με αυτό του Αιγινίου. Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλω να απευθύνω στους εθελοντές μας για την καθοριστική και φέτος συμβολή τους στη διοργάνωση».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία ξεκίνησε με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεώργιο απηύθυναν χαιρετισμό η βουλεύτρια Μπέτυ Σκούφα, ο βουλευτής Σάββας Χιονίδης, η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ενώ παρέστησαν:  ο Γιώργος Νταντάμης – επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ», ο Αθανάσιος Λιακόπουλος επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα»,  δημοτικοί – τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Κατερίνης, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δίου – Ολύμπου Νίκος Λαμπονίκος (ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ε..Γερολιόλιου), ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας Γεώργιος Τζήμας, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κατερίνης, ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης, η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κατερίνης Ασημίνα Στρίμπα, ο απερχόμενος Δήμαρχος Κατερίνης Αναστάσιος Παπαζήσης, εκπρόσωποι κομμάτων κ.α. εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων & συλλόγων.

Στην συνέχεια, ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων και περιηγήθηκαν στους χώρους των περιπτέρων.

Στον επίλογο της βραδιάς παρακολούθησαν στη μουσική σκηνή, η οποία έχει τοποθετηθεί στο ψυχαγωγικό τμήμα των εγκαταστάσεων, ποντιακούς χορούς & τραγούδια από τον Ποντιακό Σύλλογο Άνω Αγίου Ιωάννη  «Άργος».

Δημοτική – Λαϊκή μουσική παράδοση & σύγχρονοι μουσικοί ρυθμοί «παίζουν δυνατά»

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και τις επόμενες ημέρες, δημοτικά μουσικά γλέντια, djs και πολλές ακόμη εκπλήξεις αναμένεται να προσφέρουν μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας σε όλους όσοι βρεθούν στην Εμποροπανήγυρη.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 21:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα 02/09

Θρακική Βραδιά σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο «ΘΡΑΚΙΚΟΣ» ΓΑΝΟΧΩΡΑΣ

Τρίτη 03/09

«Djs της Κατερεπί σκηνής»

Τετάρτη 04/09

Ατόφια παραδοσιακή μουσική από όλη την Ελλάδα με την ιδιαίτερη αισθητική του σχήματος «Γιαγκίνι». Συμμετέχει το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης.

Πέμπτη 05/09

Κρητική βραδιά σε συνεργασία

με τον σύλλογο Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ»

Παρασκευή 06/09

Ελληνική μουσική από DJ

Σάββατο 07/09

Katerini Street Food Festival goes to Panigyri

GREEK GLENTI SHOW με τους: Βασίλη Ράλλη, Αλέξανδρο Δάικο, Χρήστο Κυριαζή, Χρήστο Πετεβή.

GUEST STAR: Mpelafon

TRAP –RnB- HIP HOP

ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ

Ατελείωτο παιχνίδι ξεγνοιασιάς περιμένει τα παιδιά όλων των ηλικιών, που επισκέπτονται μαζικά την κλασική αγαπημένη γωνιά του Λούνα Παρκ, μία όαση παιχνιδιού σε προσιτές τιμές, με ποικιλία παιχνιδιών και δραστηριοτήτων.

Επιπλέον, στις εγκαταστάσεις της Εμποροπανήγυρης, υπάρχουν χώροι εστίασης με παραδοσιακά γλυκίσματα και εδέσματα, ο εμπορικός τομέας όπου οι τοπικοί και όχι μόνο παραγωγοί προβάλλουν τα προϊόντα τους, ενώ συμμετέχουν και μικροπωλητές με είδη ένδυσης, υπόδησης, παιχνίδια κ.α.

H Εμποροπανήγυρη θα διαρκέσει έως τις 07 Σεπτεμβρίου.