Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» 2019 «Ασφαλές Περπάτημα και Ποδηλασία»

Κοινωνία Πολιτισμός

Δυναμικό παρών δίνει φέτος ο Δήμος Κατερίνης στο θεσμό της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας», που θα πραγματοποιηθεί από τις 16-22 Σεπτεμβρίου 2019, και στοχεύει στην προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την αναβάθμιση της οικονομικής και περιβαλλοντικής διάστασης των πόλεων.

Με σύνθημα «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί» & «Ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία», το φετινό θέμα των εκδηλώσεων επικεντρώνεται στην προώθηση μέτρων για ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία. Οι ενεργητικοί τρόποι μεταφοράς όπως το περπάτημα και η ποδηλασία είναι απαλλαγμένοι από εκπομπές ρύπων και συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας μας. Πόλεις που ευνοούν το περπάτημα και το ποδήλατο σε σχέση με τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης έχουν αποδειχθεί πιο ελκυστικές, με λιγότερη συμφόρηση και υψηλότερη ποιότητα ζωής.

Ο Δήμος προσκαλεί όλους τους δημότες, μικρούς και μεγάλους, να συμμετέχουν στις δράσεις που διοργανώνει στις 18 και 22 Σεπτεμβρίου, όπως κατασκευέςβόλτες και ποδηλατοδρομίες σε δημόσιους χώρουςπαραδοσιακά παιχνίδια. Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας και τον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στον Δήμο Κατερίνης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι:

  • 19 – 22 Σεπτεμβρίου: Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών  για τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας.
  •  Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, 7:30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας: «Βραδινή Περιπατητική Διαδρομή» στην πόλη με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων.
  • Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, 10:00 – 14:00: «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο». Κλείσιμο κεντρικών δρόμων της πόλης για τα οχήματα, διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, ζωγραφική, χορευτικά και διάφορα παιχνίδια στο δρόμο.