Α. Μυστρίδης: «Σε τρία χρόνια καταφέραμε αύξηση εσόδων πέντε εκατομμυρίων ευρώ» – Διοικητική οργάνωση και αποτελέσματα

Κοινωνία Οικονομία Πολιτική

Θεαματική είναι η αύξηση των εσόδων του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της τριετίας των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, της τάξης των πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Οι ενέργειες της Διοίκησης

«Τα έσοδα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης όπως διαμορφώθηκαν από τον Ιούλιο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 που συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης είναι θεαματικά και αποτυπώνουν τις ενέργειές της, για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας και ευελιξίας του Νοσοκομείου στον τομέα της είσπραξης πόρων, που ήταν καθηλωμένα» επισημαίνει σε δήλωση του ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Ανέστης Μυστρίδης.

Έσοδα 5 εκατομμυρίων ευρώ

«Σε τρία χρόνια καταφέραμε και φέραμε επιπλέον έσοδα της τάξης των πέντε εκατομμυρίων ευρώ» υπογράμμισε ο κ. Μυστρίδης. Το 2017-2018 σημειώθηκε αύξηση των εσόδων της τάξης του 14% και το 2018-2019 η αύξηση άγγιξε το 18%. Όπως εξηγεί ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, η αύξηση οφείλεται σε δυο παράγοντες. Στο ότι υπήρξε αύξηση στην προσέλευση του κόσμου μετά τη λειτουργία και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, αλλά και στην εκπαίδευση των ιατρών σε ότι αφορά τους κωδικούς Κ.Ε.Ν., έτσι ώστε να καταχωρούνται όλες οι επεμβάσεις και να εισπράττονται τα ανάλογα νοσήλια.

Καλή διαχείριση και οργάνωση

«Από τον Ιούλιο του 2016-2017 τα έσοδα ήταν στα 13.555.273,29 ευρώ. Στο αντίστοιχο διάστημα φέτος τα έσοδα είναι 18.508.813,31 ευρώ. Τα έσοδα αυξήθηκαν όχι μόνο από την άνοδο της επισκεψιμότητας που και αυτή δείχνει ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά προσβασιμότητας, αλλά και στην καλή διοικητική οργάνωση, η οποία με τρόπο ενδελεχή και αποτελεσματικό κατάφερε να εντοπίσει απώλειες εσόδων λόγω μη ορθής χρήσης των ηλεκτρονικών καταχωρήσεων. Για παράδειγμα γινόταν μικρές επεμβατικές πράξεις οι οποίες δεν χρεωνόταν γιατί θεωρούνταν ότι ήταν διαδικασίες εσωτερικών τμημάτων. Ωστόσο ήταν πράξεις επεμβατικές, οι οποίες μπήκαν σε συγκεκριμένο κωδικό Κ.Ε.Ν., φέρνοντας και τα ανάλογα έσοδα στο νοσοκομείο. Επίσης περιορίστηκε στο ελάχιστο η χειρόγραφη συνταγογράφηση των ιατρών, η οποία δεν αποζημιώνεται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. » αναφέρει ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

Τμήμα Κίνησης Ασθενών και Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων και Επειγόντων Περιστατικών

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια ιδιαίτερα σε δυο τμήματα και συγκεκριμένα στο Τμήμα Κίνησης Ασθενών, που μας βοήθησε πάρα πολύ με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει, όσον αφορά τους κωδικούς Κ.Ε.Ν. και πως πρέπει να τους χειριζόμαστε για να εισπράττουμε σωστά τα χρήματα, και στο προσωπικό του Τμήματος Εξωτερικών Ιατρείων και Επειγόντων Περιστατικών. Το προσωπικό αυτών των δύο τμημάτων με τις προϊσταμένες τους, με πολύ προσπάθεια και με σωστή ενημέρωση κατάφεραν να φέρουν αυτά τα αποτελέσματα», σημειώνει ο κ. Μυστρίδης.