Ο Δήμος Κατερίνης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πολιτική

Ο Δήμος Κατερίνης μετέχει στη φετινή εκδήλωση Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και Πόλεων που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου. Το Δήμο εκπροσωπεί ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος ο οποίος στο περιθώριο των εργασιών πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αθανάσιο Γκούμα Πρόεδρο της Regio Europa και συζήτησαν εκτενώς  ευρωπαϊκές πρακτικές και προγράμματα για τους δήμους και ειδικότερα για τη δυνατότητα ένταξης  του Δήμου Κατερίνης.

Η εκδήλωση Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων (EU Regions Week) είναι μια τετραήμερη εκδήλωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, κατά την οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Είναι επίσης μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα πολιτικής επικοινωνίας ως προς την ανάπτυξη της πολιτικής της ΕΕ για τη συνοχή, χάρη στην οποία οι φορείς λήψης αποφάσεων ευαισθητοποιούνται σχετικά με τη σημασία των περιφερειών και των δήμων στη χάραξη πολιτικών της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δημόσια εκδήλωση τέτοιου είδους με τη συμμετοχή 7000 συνέδρων, δημάρχων, περιφερειαρχών από όλη την Ευρώπη.

  Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 10 Οκτωβρίου, στους χώρους των Ευρωπαϊκών Θεσμών, στις αντιπροσωπείες των κρατών μελών και των περιφερειών και σε άλλες εγκαταστάσεις τις βελγικής πρωτεύουσας.

Τα κύρια σημεία στα οποία θα επικεντρωθεί η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών για φέτος, είναι:
Το μέλλον της ΕΕ και οι ρόλοι των περιφερειών και των πόλεων
Μια Ευρώπη πιο κοντά στον πολίτη
Μια πράσινη Ευρώπη
Μια πιο έξυπνη Ευρώπη
Μια πιο συνδεδεμένη Ευρώπη: κινητικότητα
Μια πιο κοινωνικά ολοκληρωμένη Ευρώπη