Επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Πιερία

Πολιτική

Σε εκδήλωση – γλέντι που πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία η Κομματική Οργάνωση Ανατ. Ολύμπου του ΚΚΕ στη Λεπτοκαρυά Πιερίας (στο ξενοδοχείο «Ποσειδών Παλλάς»), μίλησε το βράδυ του Σαββάτου 30 Νοέμβρη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Το απόγευμα της ίδιας μέρα με ιδιαίτερη θέρμη μέλη και φίλοι του ΚΚΕ τον υποδέχτηκαν στο «Καφέ Σούσουρο» στον Πλαταμώνα. Ως επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου συνομίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα, ενώ του προσφέρθηκε η έκδοση «Στα Κάστρα του Αγώνα» που αναφέρεται στην ιστορία του λαϊκού κινήματος στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πιερία, το πρωί της Κυριακή 1 Δεκέμβρη  επισκέφτηκε  τον Νέο Παντελεήμονα καθώς και τον παραδοσιακό οικισμό του παλιού Παντελεήμονα.

Ο Δ. Κουτσούμπας περιηγήθηκε στα γραφικά σοκάκια του οικισμού που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες με την ομορφιά τους και συνομίλησε με κατοίκους του, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν θερμά, προσφέροντάς του τοπικά παραδοσιακά εδέσματα.

Ένα βασικό ζήτημα που έθεσαν κάτοικοι του οικισμού είναι η ανεξήγητη «εξαφάνισή» του από τη νέα Εθνική Οδό, καθώς καμία ταμπέλα δεν αναφέρεται στον οικισμό, για να κατευθύνει όσους ενδιαφέρονται να τον επισκεφτούν.

Ο Γ. Ταντής, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέου Παντελεήμονα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έχει απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς, ωστόσο, παρά τις υποσχέσεις δύο χρόνια τώρα, παρατηρείται αδικαιολόγητη απροθυμία ικανοποίησης του απλού αυτού αιτήματος. Το ίδιο ισχύει και για το αποχετευτικό του χωριού, ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον οικισμό, ο οποίος φιλοξενεί μάλιστα πάρα πολλούς επισκέπτες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.