Σπίτια χωρίς ρεύμα, κατολισθήσεις, πλημμυρισμένοι δρόμοι στον Πλαταμώνα – 6 περιστατικά για την Πυροσβεστική- γέφυρα έτοιμη να πέσει!

Κοινωνία

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται μέχρι αυτή την ώρα στον δήμο Δίου Ολύμπου, που προήλθαν από την κακοκαιρία που ξεκίνησε από χθες και “χτύπησε” και τον νομό Πιερίας. Τα πιο σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στον δήμο Δίου Ολύμπου και συγκεκριμένα σε Πλαταμώνα και Λεπτοκαρυά καθώς οι ποσότητες νερού που έπεσαν εκεί χθες το βράδυ ήταν πολύ περισσότερες από τις άλλες περιοχές του δήμου που επίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά και στην Πιερία γενικότερα.

Πολλά σπίτια στον Πλαταμώνα είναι χωρίς ρεύμα λόγω βλαβών που σημειώθηκαν στο δίκτυο. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν, δρόμοι έκλεισαν και χείμαρροι ξεχείλισαν. Το παραλιακό μέτωπο στον Πλαταμώνα έχει πλημμυρίσει σχεδόν όλο, η Πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε σε έξι περιστατικά. Μέχρι αυτή την ώρα γίνεται καταγραφή των προβλημάτων που εξακολουθούν να προκύπτουν.

Προβλήματα για τους ίδιους λόγους υπάρχουν και στις γύρω περιοχές λόγω του μεγάλου όγκου νερού που έπεσε. Γέφυρα είναι έτοιμη να καταρρεύσει , χείμαρροι έχουν φουσκώσει και η κατάσταση είναι δύσκολη. Τα σχολεία σήμερα έμειναν κλειστά στην δημοτική ενότητα Ανατολικού Ολύμπου ενώ για αύριο θα αποφασιστεί μετά την καταγραφή των προβλημάτων και εάν φυσικά κάποια σχολικά συγκροτήματα έχουν ρεύμα ή όχι.