Η συγγνώμη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας προς τις εργαζόμενες στην Περιφέρεια για την αναφορά του- “ατυχέστατη και λάθος”

Πολιτική

«Ξεκάθαρη και ειλικρινή» συγγνώμη από τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ζητεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας για σχόλιό του κατά την ανταλλαγή των πρωτοχρονιάτικων ευχών.

«Ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα. Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Τζιτζικώστας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης εργαζομένων της περιφέρειας ο εκπρόσωπος του Film Office με αφορμή την κατασκευή στούντιο κινηματογράφησης στην πόλη της Θεσσαλονίκης ζήτησε χαριτολογώντας από τον κ. Τζιτζικώστα να μπορέσουν όλες οι γυναίκες της Διεύθυνσης να λάβουν μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές.

Σε μία ατυχέστατη για τον ίδιο στιγμή ο κ. Τζιτζικώστας αστειευόμενος ζήτησε εξηγήσεις σχολιάζοντας ότι «από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη».

Νωρίτερα, για το ίδιο θέμα, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, μέσω ανακοίνωσης, ανέφερε πως «τα σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα επιβάλλουν στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εξηγήσει και να ανακαλέσει τα όσα είπε, έτσι ώστε να μην αποτυπωθούν στο πολιτικό αφήγημα και τις θέσεις του για την γυναίκα, τα δικαιώματα και τη θέση της στη σύγχρονη ζωή. Το ελπίζουμε το αναμένουμε και το απαιτούμε για να υπάρχει διαυγής και ξεκάθαρη εικόνα για το τι υπάρχει για τον καθένα μας, μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας».

“Ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα. Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής” αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο περιφερειάρχης.

Πηγή:voria.gr