Γιαπωνέζοι ψάχνουν στον Πλατύκαμπο Λάρισας..

Κοινωνία

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του σκόρδου που παράγεται στον Πλατύκαμπο Λάρισας προσέλκυσε το ενδιαφέρον μιας από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρίες της Ιαπωνίας κι όλου του κόσμου, της Wakunaga Pharmaceutical. Πριν δύο μέρες αντιπροσωπεία της μεγάλη εταιρίας με επικεφαλής μάλιστα το σημερινό ιδιοκτήτη της κι άλλα δύο άτομα, επισκέφθηκαν την περιοχή.

Συναντήθηκαν με μέλη του αγροτικού συνεταιρισμού, επισκέφθηκαν τις καλλιέργειες σκόρδου, μίλησαν με παραγωγούς και φεύγοντας πήραν δείγματα από το προϊόν για να τα εξετάσουν στα δικά τους σύγχρονα εργαστήρια.

Όπως είπε στο ethnos.gr, ο πρόεδρος του Αγροτικού συνεταιρισμού Πλατύκαμπου Γιάννης Κουκούτσης, όλα ξεκίνησαν όταν πριν λίγα χρόνια το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έκανε μια μελέτη για τα μοναδικά χαρακτηριστικά του σκόρδου που παράγεται στην περιοχή. «Η εργαστηριακή μελέτη που έγινε από την ομάδα του καθηγητή Βιοχημείας στο πανεπιστήμιο Δημήτρη Κουρέτα έδειξε ότι το σκόρδο της περιοχής περιέχει ιχνοστοιχεία που το καθιστούβν κατά 50% ανώτερης ποιότητας από το καλύτερο σκόρδο της υπόλοιπης αγοράς. Τα αποτελέσματα αυτή της μελέτης έστειλε σε διάφορες φαρμακευτικές εταιρίες και στην ιαπωνική εταιρία» τόνισε ο κ. Κουκούτσης.

Πήραν και δείγματα

Η επίσκεψη της ιαπωνικής αντιπροσωπείας έγινε την περασμένη Δευτέρα. Οι τρεις Ιάπωνες συμμετείχαν σε σύσκεψη, πήγαν στα χωράφια, μίλησαν με παραγωγούς, είδαν το προϊόν και φεύγοντας πήραν μαζί τους δείγματα. «Μας έκανε εντύπωση πως επικεφαλής ήταν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, πράγμα που δείχνει τη σημασία που δίνουν και οι ίδιοι στο όλο θέμα» πρόσθεσε ο κ. Κουκούτσης.

πηγή: ethnos.gr