Μητροπολίτης Γεώργιος: “Να παραμείνει η από αιώνων ισχύουσα αργία της ημέρας της Κυριακής” – Ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Κοινωνία

Με αφορμή τη λειτουργία, κάθε Κυριακή, πολυκαταστήματος γνωστής αλυσίδας στην περιοχή του Βαρικού Πιερίας, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος εμμένει για την αργία της Κυριακής σύμφωνα  και με την τοποθέτηση που είχε κάνει παλαιότερα για το θέμα και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η ημέρα της Κυριακής είναι ημέρα αφιερωμένη στον Κύριο. Η θέση της Εκκλησίας είναι η Κυριακή να παραμείνει αργία ώστε να δίνεται η ευκαιρία στους χριστιανούς να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία και παράλληλα να τους παρέχεται η δυνατότητα να αναπαύονται από τον κόπο της εβδομάδος και να προετοιμάζονται και να προγραμματίζουν τα όποια σχέδιά τους για την επόμενη που ξεκινά.  Μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για την πνευματική τους ενίσχυση, την οικογενειακή τους ενότητα, τη σωματική τους ανακούφιση.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος εκφράζει την ευχή να εισακουσθεί η θέση της Εκκλησίας, των χριστιανών, των εμπορικών συλλόγων και σχεδόν όλων των φορέων  του εμπορίου για να παραμείνει η από αιώνων ισχύουσα αργία της ημέρας της Κυριακής.