Η ανακοίνωση του δήμου για τον “διακανονισμό του υπέρογκου χρέους της ΔΕΥΑΚ”- Ένα κείμενο με ωραία φωτογραφία χωρίς καμία πληροφορία!

Πολιτική

«Δρομολογείται διακανονισμός του υπέρογκου χρέους της ΔΕΥΑ Κατερίνης προς τη ΔΕΗ», αναφέρει το δελτίο τύπου του δήμου Κατερίνης, ως αποτέλεσμα της συνάντησης με τη Διευθύντρια Εταιρικών Πελατών της ΔΕΗ, Μάνια Μανιώτη, με τον Τομεάρχη Πελατών Δημοσίου, Δημήτρη Δρακούλη, που  είχαν ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης, Στέργιος Μπουσνάκης, στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα. Η ανακοίνωση του δήμου Κατερίνης είναι ένα κείμενο  χωρίς ουσιαστική πληροφόρηση παρά μόνο γενικές πληροφορίες που δεν απαντούν στα βασικά και ουσιώδη ερωτήματα.

Η  ανακοίνωση του δήμου

Όπως τονίζεται «αντικείμενο της συνάντησης ήταν το υπέρογκο χρέος της ΔΕΥΑ Κατερίνης προς τη ΔΕΗ, χρέος που είχε συσσωρευτεί από προηγούμενες δημοτικές περιόδους. Η συζήτηση έγινε σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με αποτέλεσμα να δρομολογούνται οι διαδικασίες προκειμένου η ΔΕΥΑ να προχωρήσει σε διακανονισμό της οφειλής και μάλιστα με όρους στους οποίους να μπορεί να ανταποκριθεί, με σκοπό την ομαλή αποπληρωμή αυτού του χρέους». 

Καμία χρήσιμη πληροφόρηση

Δεν αναφέρεται πουθενά στο κείμενο πόσο είναι το «υπέρογκο χρέος» της ΔΕΥΑΚ, πως προκλήθηκε, από πότε είναι,  ποιοι είχαν καθίσει στο τιμόνι της ΔΕΥΑΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια και τι έπραξαν για να μειωθεί ή αν αυξήθηκε και πόσο. Επιπλέον οι όροι στους οποίους μπορεί να ανταποκριθεί η ΔΕΥΑΚ δεν αναφέρονται ποιοι είναι και μέχρι που μπορεί να ανταποκριθεί η υπηρεσία.