Κορονοϊός: Οι “άσημοι” ήρωες και ηρωίδες που βοηθούν συνανθρώπους μας – Υπάρχουν πολλοί και δεν τους ξέρουμε

Κοινωνία

Προέβλεψαν την εξάπλωση της επιδημίας μήνες πριν και εξοπλίστηκαν κατάλληλα με δεκάδες ειδικές μάσκες, φόρμες προστασίας επιπέδου 3, γάντια και αντισηπτικά -Αποστολή τους, να βοηθήσουν εκείνους που έχουν ανάγκη, τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους.

Οι εικόνες παραπέμπουν σε ξένα ντοκιμαντέρ με θέμα «Πως να προστατευτείς όταν έρθει η συντέλεια του κόσμου».

Ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές ανθρώπους της διπλανής πόρτας που προέβλεψαν την καταστροφή και έλαβαν εγκαίρως τα μέτρα τους, χτίζοντας μέχρι και πυρηνικά καταφύγια.

Στη προκειμένη περίπτωση, το κίνητρο των δυο συμπολιτισσών μας, της Νατάσας Πεσλή από την Καλλιθέα και της Μαντώ Σκαρίμπα που διαμένει στο Ηράκλειο Αττικής, ήταν να μαζέψουν το απαραίτητο υλικό μήνες πριν χτυπήσει τη πόρτα της Ελλάδας η επιδημία του κορωνοϊού και να προστατεύσουν όχι μόνο τους εαυτούς τους αλλά και τους πολίτες που έχουν ανάγκη και δη τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους.

Στην κατοχή τους λοιπόν βρίσκονται προστατευτικές μάσκες που πλέον είναι δυσεύρετες στην αγορά, πανάκριβες στολές προστασίας των 120 ευρώ η κάθε μία, δεκάδες μπουκάλια οινοπνεύματος 70 βαθμών που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό αλλά παρουσιάζει έλλειψη στα φαρμακεία και στα σούπερ μάρκετ καθώς και άπειρα αντισηπτικά.

Οι δυο γυναίκες είχαν προβλέψει μήνες πριν παρακολουθώντας τις εξελίξεις στη Κίνα, ότι κάποια στιγμή ο ιός θα χτυπούσε και τη χώρα μας γι’ αυτό φρόντισαν να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Μάλιστα τις τελευταίες μέρες εξυπηρετούν φίλους και γνωστούς που δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν μάσκες και οινόπνευμα ή αντισηπτικά χαρίζοντας μέρος του αποθέματος που έχουν στη διάθεση τους.

«Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε όπου υπάρχει ανάγκη, ειδικά τους ηλικιωμένους αλλά και εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν έχουν την δυνατότητα να βγουν από το σπίτι τους και για λόγους ασφάλειας», λέει στο protothema.gr η Νατάσα Πεσλή.

inopnevma

Και οι δυο γυναίκες έχουν επικοινωνήσει με τους δήμους τους, Καλλιθέας και Ηρακλείου Αττικής αντίστοιχα, θέτοντας τους εαυτούς τους στην διάθεση των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να συνεισφέρουν εθελοντικά στην εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων. Το δυσάρεστο είναι ότι ουδείς εκ των δυο δημοτικών Αρχών δεν έχει επικοινωνήσει μέχρι στιγμής μαζί τους, τη στιγμή που οι ανάγκες του κόσμου αυξάνονται και ο εθελοντισμός θα μπορούσε να προσφέρει λύσεις.

Στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Facebook, ενημερώνουν για την δράση τους, ζητώντας από άλλους χρήστες να τους ενημερώνουν για συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στην καθημερινότητα τους ελέω της εξάπλωσης της επιδημίας.

«Παρακαλώ πολύ αν ακούσετε κάποιον να έχει ανάγκη για ψώνια ανάγκης από σούπερ ή φαρμακείο να μου στείλετε μήνυμα. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Εάν υπάρχουν άνθρωποι σε ευπαθείς ομάδες που πρέπει να βγάλουν τον σκύλο τους βόλτα να μου στείλουν μήνυμα” αναφέρει σε μια από τις σχετικές αναρτήσεις της, η Νατάσα Πεσλή, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται , ζητώντας την βοήθεια της στα απλά καθημερινά πράγματα που πλέον φαίνονται βουνό για αρκετούς συμπολίτες μας.

Και σαν τη Νατάσα και την Μαντώ, υπάρχουν κι άλλοι που απλώς τυγχάνει να μην έχουμε ανακαλύψει. Μήπως θα έπρεπε οι δήμοι όλης της χώρας να απευθύνουν κάλεσμα σε όσους έχουν την διάθεση να προσφέρουν εις όφελος των πολλών και δη των ευπαθών ομάδων; Να η ευκαιρία.

πηγή: Πρώτο θέμα