Δήμος Κατερίνης: «Καλάθι» υγιεινής & προστασίας από την πανδημία για τους άστεγους”

Κοινωνία Πολιτική

Παρών στη δράση «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ (streetwork)» του Υπουργείου Εσωτερικών δηλώνει ο Δήμος Κατερίνης, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την προστασία αστέγων και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού. Προς την κατεύθυνση αυτή, «καλάθι» υγιεινής και προστασίας από την πανδημία, στους εγγεγραμμένους στο μητρώο αστέγων του Δήμου διανεμήθηκε σήμερα, από τις υπηρεσίες της ΔΗΚΕΔΗΚ και του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, προκειμένου να υπάρξει «θωράκιση» των αστέγων  από την πανδημία, σαπούνια (σε υγρή και στερεή μορφή), αντισηπτικά (υγρά και μαντηλάκια), γάντια, μάσκες και φυλλάδια ενημέρωσης διένειμαν εργαζόμενοι στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου, σήμερα το πρωί, στους 26 συνολικά άστεγους (εγγεγραμμένους στο μητρώο), συμπολίτες μας. 

Ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος αναφερόμενος στη δράση τόνισε: «Αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη για όλους περίοδο, επιβάλλεται να λειτουργήσουμε υπεύθυνα και συλλογικά με έντονο το αίσθημα της αλληλεγγύης και με έμφαση σε ένα ευρύ υποστηρικτικό δίκτυο προς τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες συνδημοτών μας».