12 εκατ. ευρώ για σίτιση ατόμων σε δήμους σε όλη τη χώρα

Κοινωνία Πολιτική

Την παροχή 12 εκατ. ευρώ σε δήμους όλης της Ελλάδας, για τη σίτιση ατόμων που βρίσκονται σε ανάγκη, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών Τ.Θεοδωρικάκο και τους προέδρους της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ, Απ. Τζιτζικώστα και Δημ. Παπαστεργίου.

Ο πρωθυπουργός εξήρε τις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τόνισε τη σημασία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», το οποίο χαρακτήρισε «κρίσιμο» για τη στήριξη αυτών που έχουν ανάγκη. Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι θα υπάρξει ροή προστατευτικών μέσων σε όσους εργάζονται στο «Βοήθεια στο σπίτι», ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή μεγάλων εταιρειών catering για την παρασκευή των συσσιτίων.

Ως προς τη διανομή τους, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι όπου δεν επαρκούν τα δημοτικά οχήματα ή πρόκειται για απομακρυσμένα μέρη, τότε θα ζητηθεί η δωρεάν συνδρομή εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων.

Tο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» εξυπηρετεί 75.000 πολίτες καθημερινά, ενώ 210.000 οικογένειες λαμβάνουν τρόφιμα κάθε ημέρα.

Πηγή:kathimerini.gr