Πρότυπος Δήμος η Κατερίνη σε θέματα ασφαλείας του διαδικτύου Εποικοδομητική συνεργασία με το «CSI Institute»

Κοινωνία Πολιτική

Σάββας Χιονίδης: «Προτεραιότητά μας η ενημέρωση των πολιτών σε θέματα ασφάλειας του διαδικτύου και διαχείρισης θεμάτων που σχετίζονται με την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες»

Ημερίδα με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο: Μύθοι και Πραγματικότητες – Φαινόμενα Εποχής» από τον Δήμο Κατερίνης και το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια «CSI Institute» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο κατάμεστο από άτομα όλων των ηλικιών, Συνεδριακό Κέντρο.

Ομιλητές της ημερίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε  εν όψει της έναρξης λειτουργίας του παραρτήματος Ψηφιακής Ακαδημίας του Cyber Security Institute International στην Πιερία ήταν ο Αντιστράτηγος ε.α., Ειδικός Ερευνητής, Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων Εμμανουήλ Σφακιανάκης και η Κλινική Εγκληματολόγος, Σύμβουλος Οικογένειας και Υποστήριξης Θυμάτων Καλλιόπη Ιωάννου.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Κατά την εισήγηση του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Το θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου συνιστά τεράστιας σημασίας, μείζον ζήτημα. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και ξεχωριστή τιμή να έχουμε μαζί μας τον κ. Σφακιανάκη και την κα. Ιωάννου με τους οποίους έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία μέσω του «CSI Institute» θέτοντας ως στόχο την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα ασφάλειας του διαδικτύου και διαχείρισης θεμάτων που σχετίζονται με την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες. Σας ευχαριστούμε που μας δίνετε τη δυνατότητα  να είμαστε η πρώτη πόλη που θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε από κοινού πράγματα,  καθώς  έχουμε να  μάθουμε πολλά ως τοπική κοινωνία μέσω αυτής της συνεργασίας». Αξίζει να τονίσω, ότι, σε αυτή την προσπάθεια μας είναι δίπλα μας ο Μιτροπολίτης  κ. Γεώργιος σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολή μας και  το τμήμα της Βιβλιοθήκης του  Οργανισμού  Πολιτισμού του Δήμου».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Σφακιανάκης ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πραγματοποίηση της τρίτης διαδοχικά ημερίδας στην Κατερίνη  ανακοίνωσε πως με τη συνεργασία του Δήμου θα υλοποιηθούν δράσεις στα σχολεία της πόλης και όχι μόνο, με σκοπό να ενημερωθούν μαθητές και πολίτες  για τους κανόνες της σωστής πλοήγησης και την αποφυγή τυχών κινδύνων.

Σε δηλώσεις του ο κος Σφακιανάκης ανέφερε μεταξύ άλλων : «Θα κάνουμε τον Δήμο Κατερίνης πρότυπο Δήμο πάνω στο διαδίκτυο. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα έρχομαι να επιβλέπω τα σχολεία και  τους καθηγητές. Επιπλέον, όσοι παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Σχολείου Τρίτης Ηλικίας «Όλοι μαζί μπορούμε στη γνώση» θα τους απονέμουμε βεβαιώσεις παρακολούθησης. Τέλος, θα γίνουν δράσεις και σε  άλλους τομείς όπως στους επιχειρηματίες για τους οποίους θα γίνει ειδική εκδήλωση για να τους ενημερώσουμε για το τι δυνατότητες έχουν χρησιμοποιώντας σωστά το διαδίκτυο και εξάγουν τα προϊόντα τους».

Τέλος, η Κλινική Εγκληματολόγος και Σύμβουλος Οικογένειας και Υποστήριξης θυμάτων Καλλιόπη Ιωάννου αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την πρόσκληση παρουσίασε  ιδιαίτερα ενδιαφέρον υλικό για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης αντιδήμαρχοι, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.