Πρόταση για δημιουργία «ξενοδοχείων καραντίνας» σε τουριστικές περιοχές προωθούν φορείς

Πολιτική

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΝΠΕ, στην τηλεδιάσκεψη καταγράφηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι και άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και τα θέματα των μετακινήσεων (οδικών, ακτοπλοϊκών, αεροπορικών) που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό του τουρισμού.

Πρόταση για «ξενοδοχεία καραντίνας»

Επίσης αποφασίστηκε ότι «ο συντονισμός των πρωτοβουλιών των περιφερειών και των τουριστικών φορέων θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της προβολής του τουριστικού προϊόντος, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε εξειδικευμένο περιφερειακό, αλλά και στην προώθηση της πρότασης για τη δημιουργία «ξενοδοχείων καραντίνας» σε τουριστικές περιοχές».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΝΠΕ, οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου ενημέρωσαν τους περιφερειάρχες για την κατάσταση.

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε την μεγάλη συμβολή που έχει ο τουρισμός στην οικονομία της χώρας και τους διαβεβαίωσε για την στήριξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

«Επάνω μας μπορείτε να υπολογίζετε. Είμαστε σταθεροί σύμμαχοί σας και θεωρούμε όλοι οι περιφερειάρχες πως αν δεν στηριχθεί ο τουριστικός κλάδος, ειδικά τη φετινή δύσκολη περίοδο, θα έχει πρόβλημα συνολικά η οικονομία της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, οι περιφερειάρχες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν τα αιτήματα των τουριστικών φορέων για την ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού, των επαγγελματιών, επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό, των εποχιακών και των αερομεταφορών, την επίσπευση της σύναψης διακρατικών συμφωνιών στον τουρισμό κ.α.

Τέλος, ζητούν την έγκαιρη έκδοση των κυβερνητικών αποφάσεων για τα μέτρα ανακούφισης στον τουριστικό κλάδο από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, με τη συμμετοχή των περιφερειαρχών και του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννη Ρέτσου, του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσιου, του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρου Βασιλικού και του προέδρου της Aegean, Ευτύχη Βασιλάκη.

πηγή:in.gr