Δήμος Κατερίνης: δράση ενημέρωσης για την ανακύκλωση & την προστασία του περιβάλλοντος Κώστας Κουκοδήμος: Να γίνει η ανακύκλωση η καθημερινή μας συνήθεια

Κοινωνία Πολιτισμός

Χρήσιμες πληροφορίες για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατεύουμε το περιβάλλον ανακυκλώνοντας, καθώς και για την ορθολογική χρήση του νερού κ.α. παρέχουν ενημερωτικά φυλλάδια του Δήμου Κατερίνης, τα οποία διανέμονται στους δημότες από το περίπτερο, το οποίο λειτουργεί στην πλατεία Ελευθερίας, στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος.

Το περίπτερο από το οποίο άτομα όλων των ηλικιών, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα οφέλη της ανακύκλωσης, στην καθημερινή μας ζωή και στο περιβάλλον επισκέφτηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος και ο Αντιδήμαρχος Δόμησης & Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης, οι οποίοι συνομίλησαν με πολίτες και αντάλλαξαν απόψεις, με επίκεντρο την ανάγκη, αφενός η ανακύκλωση να γίνει καθημερινή μας συνήθεια και αφετέρου της μείωσης της σπατάλης του νερού.

«Προστατεύουμε το περιβάλλον ανακυκλώνοντας. Μαζί, Δήμος και Δημότες για περισσότερη ανακύκλωση» προέτρεψαν χαρακτηριστικά δημότες και επισκέπτες του περιπτέρου, ενώ όπως σημείωσε ο κος Κουκοδήμος: «Υλοποιούμε πολιτικές & δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, που αφυπνίζουν, ευαισθητοποιούν τους δημότες όλων των ηλικιών, καθώς όπως έχω επισημάνει είναι αναγκαία και η καθημερινή ατομική – συλλογική θετική δράση για την προστασία, βελτίωση και αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας. Παράλληλα, μέσω της ορθολογικής διαχείρισης του νερού, προστατεύουμε το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης μας».

dav