Δήμος Δίου Ολύμπου: “Το περιβάλλον είναι στα χέρια μας, για να το παραδώσουμε στην επόμενη γενιά”

Κοινωνία Πολιτική

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μια μέρα που υπενθυμίζει σε όλους μας την εξάρτηση του ανθρώπου από το περιβάλλον στο οποίο ζει, καθώς η υγεία μας, σωματική και ψυχική, βρίσκεται σε άμεση σχέση με τον χώρο γύρω μας. Είναι αυτονόητο, επομένως, ότι η προστασία του περιβάλλοντος, η προστασία του αέρα που αναπνέουμε, του νερού που πίνουμε, της γης που μας δίνει τους καρπούς της, είναι υποχρέωση όλων μας.

Σχετικές δράσεις υπήρξαν προτεραιότητα από την αρχή της θητείας μας στον δήμο Δίου-Ολύμπου. Ξεκινώντας από τη σωστότερη και πιο οργανωμένη αποκομιδή των απορριμμάτων, το επόμενο βήμα μας είναι η καλύτερη οργάνωση της ανακύκλωσης με τον ορισμό εκ νέου σημείων συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα).

  Καλούμε όλους τους δημότες να κάνουν την προστασία του περιβάλλοντος τρόπο ζωής. Να αναλάβουν, συνειδητά και οργανωμένα, την ευθύνη τόσο για τη μείωση, όσο και για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων που παράγουμε, τηρώντας το πρόγραμμα αποκομιδής των σκουπιδιών, διαχωρίζοντας και ανακυκλώνοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά, εξοικονομώντας φυσικούς πόρους με κάθε τρόπο. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε τη διαφορά.

Ανακυκλώνουμε συστηματικά και σωστά.

Το περιβάλλον είναι στα χέρια μας, για να το παραδώσουμε στην επόμενη γενιά.