Συντηρήσεις & Αναβαθμίσεις Υδρευτικών Υποδομών Τ.Κ. Σεβαστής & Αγ. Δημητρίου

Κοινωνία Πολιτική

Κώστας Κουκοδήμος: «Πρώτη προτεραιότητα μας η διασφάλιση πόσιμου νερού σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Κατερίνης που τα προηγούμενα χρόνια “δοκιμάστηκαν”»

Σε εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των υδρευτικών υποδομών των Τ.Κ. Σεβαστής και Αγ. Δημητρίου προέβη την Πέμπτη & Παρασκευή 4&5 Ιουνίου αντίστοιχα η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εργασιών της, για την αδιάλειπτη υδροδότηση και την ποιοτική παροχέτευση με πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας, στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων.

«Πρώτη προτεραιότητα μας αποτελεί η διασφάλιση πόσιμου νερού σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Κατερίνης που τα προηγούμενα χρόνια “δοκιμάστηκαν”. Θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο στην κατεύθυνση αυτή» τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Αναφερόμενος στις εργασίες, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Αστέριος Μπουσνάκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Την Πέμπτη 4 Ιουνίου συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. προέβησαν σε καθαρισμό της υδρευτικής δεξαμενής της Τ.Κ Σεβαστής. Παράλληλα, την Παρασκευή 5 Ιουνίου συνεργεία προέβησαν σε τοποθέτηση δυο νέων φίλτρων καθαρισμού και νέων δικλείδων εντός του χώρου της δεξαμενής ύδρευσης της Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου. Τα φίλτρα τοποθετήθηκαν επί των αγωγών μεταφοράς νερού τόσο της πηγής από τα Πιέρια Όρη όσο και αυτής από τους πρόποδες του Ολύμπου. Σημειώνεται πως η πηγή από τα Πιέρια όρη μετά από την αντικατάσταση τμήματος του αγωγού της πλέον μεταφέρει (μετά από αρκετά χρόνια) και αυτή πόσιμο νερό. Με τις συγκεκριμένες επεμβάσεις η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. προσδοκά την παροχέτευση (κατά το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου) της Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου εξολοκλήρου με πηγαίο νερό ανώτερης ποιότητας καθώς και  την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας από τον περιορισμό της χρήσης της γεώτρησης της Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου».

Δήμος Κατερίνης

Γραφείο Τύπου