«Κυβέρνηση και τευτλοπαραγωγοί δουλεύουν από κοινού για τη συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας»

Οικονομία

Ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Σάκης Πίππας, επισήμανε πως «γίνονται προσπάθειες να σπείρουμε και φέτος τεύτλα», μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας και φέτος, με βήματα από κοινού, αποφάσισαν στην χθεσινή τους συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί, είτε βρεθεί τελικά στρατηγικός επενδυτής για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ, είτε όχι.

“Γίνονται προσπάθειες να σπείρουμε και φέτος τεύτλα”, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Σάκης Πίππας, προσθέτοντας “υπό προϋποθέσεις είμαστε θετικοί σε αυτό το ενδεχόμενο”.

Το τι μέλλει γενέσθαι ωστόσο, θα οριστικοποιηθεί σε νέα συνάντηση των τευτλοπαραγωγών με τον κ. Πιτσιόρλα, αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα, προκειμένου οι δύο πλευρές να θέσουν από κοινού τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να μην χαθεί η φετινή παραγωγική χρονιά.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του στρατηγικού επενδυτή για την ΕΒΖ, το ζήτημα φαίνεται ότι δεν έχει ακόμη κλείσει, αν και το τι τελικά θα συμβεί είναι θέμα ημερών ή ακόμη και ωρών. Σε κάθε περίπτωση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ενημέρωσε τους τευτλοπαραγωγούς ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει σχεδόν έτοιμο το βελτιωμένο σχέδιό της για την εξυγίανση της βορειοελλαδικής βιομηχανίας και τους τόνισε ότι δεν αναμένεται να καταθέσει στο δικαστήριο το αίτημα υπαγωγής για την ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 106, πριν το τέλος Μαρτίου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πιτσιόρλας ενημέρωσε τους τευτλοπαραγωγούς ότι θα πληρωθούν κατά 85 ευρώ/στρέμμα μέσω του deminimis που αποφάσισε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους διαβεβαίωσε εκ νέου ότι θα πληρωθούν για τις ποσότητες που τους οφείλονται από την καλλιεργητική περίοδο του 2018, ύψους 1,7 εκατ ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ