Σε νοσοκομείο για νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19, μετατρέπεται το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, για να καλύψει τις ανάγκες του ΑΧΕΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η απολύμανση

Κοινωνία

Συνολικά 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν εντοπιστεί μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Για τον λόγο αυτό, μέχρι και τις 21/8 το Νοσοκομείο δεν θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, τα κρούσματα διαγνώστηκαν από τα τεστ που γίνονται στο υγειονομικό προσωπικό ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όχι από αυτά που κάνουν όσοι επιστρέφουν μετά τις διακοπές. Η ίδια πηγή, μάλιστα, εκτιμά πως γιατροί και νοσηλευτές ενδέχεται να κόλλησαν τον ιό μέσα από το νοσοκομείο.

Με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) και εντολή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, ορίζονται στην 3η και 4η ΥΠΕ ως Νοσοκομεία για νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 3η και 4η ΥΠΕ, συγκροτείται Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων που θα αποτελείται από επαγγελματίες υγείας, η οποία θα συντονίσει την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνεται ότι συνεχίζεται κανονικά ο εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που επανέρχεται στην υπηρεσία μετά από κανονική άδεια.

Πηγή:voria.gr