ΕΛΜΕ,Ένωση Γονέων και ΣΕΠΕ για τα λεωφορεία μεταφοράς μαθητών με πληρότητα στο 100% : “…η παλινωδία της Πολιτείας και στο θέμα της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών, είναι όχι απαράδεκτη αλλά επικίνδυνη”

Κοινωνία

Λίγα 24ωρα πριν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας και στο πλαίσιο μιας ήδη ελλειμματικής δημόσιας παιδείας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε κτιριακές υποδομές.

 Λίγα 24ωρα πριν, κι αφού το τελευταίο διάστημα, μέρα με τη μέρα, οι προτάσεις των θεσμικών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των γονέων,   σχετικά με το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, πέφτουν στο κενό, μαθαίνουμε ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339 – ΦΕΚ 3780Β΄/8-9-2020/άρθρο 21), τα λεωφορεία μεταφοράς μαθητών δύνανται να μετακινούνται με πληρότητα θέσεων στο 100% κατά παρέκκλιση των άρθρων 6 έως 9 της προηγούμενης όμοιας Κ.Υ.Α. (Δ1α/ΓΠ.οικ.53080/28.8.2020Β΄ 3611).

Ειδικότερα για τον νομό Πιερίας, όπου, μετά τη δυσάρεστη εξέλιξη της διασποράς του ιού, έχουν επιβληθεί αυξημένα μέτρα κι έχουν ενταθεί οι έλεγχοι για την τήρησή τους, η παλινωδία της Πολιτείας και στο θέμα της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών, είναι όχι απαράδεκτη αλλά επικίνδυνη.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, Περιφέρεια, Δήμους κ.α να ενεργήσουν άμεσα, για την επαναφορά του μέτρου της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών με την τήρηση των ασφαλών αποστάσεων, καθώς και για την υλοποίηση των υπολοίπων αιτημάτων – προτάσεων που ήδη, η ΕΛΜΕ Πιερίας, ο ΣΕΠΕ Πιερίας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Κατερίνης, κατέθεσαν αρμοδίως στις Δ/νσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Για την ΕΛΜΕ                           Για την Ένωση Γονέων                   Για τον ΣΕΠΕ

Αντωνίου Χρ.                                    Παπαγιάννης Γ.                    Κοντοφάκας Αθ.