Αντιφασίστες πολίτες Κατερίνης: Κατερίνη, πόλη κλειστή στο φασισμό

Κοινωνία

“Η Κατερίνη, πόλη ανοιχτή  στις αρχές του 20ού εικόνα σε πρόσφυγες και εσωτερικούς μετανάστες, πρέπει να γίνει σήμερα πόλη κλειστή  στη ρητορική και τις πρακτικές  του φασισμού, του νεοναζισμού και της ακροδεξιάς.

Ο ρατσισμός, το μίσος και η ξενοφοβία, η ωμή βία και  ο τραμπουκισμός πρέπει να εξαφανιστούν αμετάκλητα από τις γειτονιές μας, τις γειτονιές της  δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Η κοινωνία της Κατερίνης λέει ΟΧΙ στην τρομοκρατική βία των ταγμάτων εφόδου των νεοναζί, γιατί η λεπτή γραμμή που χωρίζει τα εμπρηστικά τους  συνθήματα από τα μαχαιρώματα και τις δολοφονίες μπορεί να σπάσει ανά πάσα στιγμή. Γιατί οι ναζιστικές ιδέες δεν είναι απλά μια ιδεολογία, είναι ένας εργαλείο εγκλήματος.


Καθαρίσαμε σήμερα ένα τοίχο από εμπρηστικά, υβριστικά συνθήματα που στοχοποιούσαν συμπολίτη μας, πρώην βουλευτή.

Τέρμα πια με την ανοχή, την αμεριμνησία και την ατιμωρησία. Δεν μπορεί ο δήμος μας να ανέχεται  να κοσμούν τους τοίχους των σπιτιών μας και των δημόσιων χώρων μας τα εμετικά και τρομοκρατικά συνθήματα μιας χούφτας ανθρώπων που, είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα, υπηρετούν το τέρας που θέλει να βυθίσει και πάλι την ανθρωπότητα στο σκοτάδι.

Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί. Οι σκεπτόμενοι, οι ανθρωπιστές, οι αλληλέγγυοι πολίτες, που αγωνίζονται καθημερινά για να μη μολυνθεί η κοινωνία μας από τον ιό του φασισμού.

Το ίδιο περιμένουμε -τώρα, πριν είναι αργά – κι από τους εκπροσώπους μας σε κάθε δημοκρατικό θεσμό”.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ