ΠΑΟΚ: Ιστορική πρόκριση στα play off του Champions League

Αθλητικά

Ιστορική πρόκριση εις βάρος της Μπενφίκα στα play off του Champions League πέτυχε το βράδυ της Τρίτης (15/09) ο ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», μετά την Μπεσίκτας «πέταξε έξω» από τη συνέχεια της διοργάνωσης και τους «Αετούς» της Λισαβόνας με το νικηφόρο 2-1 στην Τούμπα και, πλέον, απέχει δύο βήματα από το να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μετά την Μπεσίκτας (3-1) στο ίδιο γήπεδο, η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα με εξαιρετική τακτική, πάθος και επιμονή στο παιχνίδι της κατάφερε να επικρατήσει απέναντι στην φημισμένη Μπενφίκα των 100 εκ. ευρώ κι ετοιμάζεται για τα δύο ματς με την ρωσική Κράσνονταρ, που θα κρίνουν ποια ομάδα θα συνεχίσει στους «χρυσοφόρους» ομίλους.

Στην 7η μεταξύ τους αναμέτρηση στην Ευρώπη και με τους Πορτογάλους να μετρούσαν μόνο επιτυχίες στις προηγούμενες, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πανγηγύρισε. Το εξαιρετικό στήσιμο του Αμπέλ Φερέιρα και το μεγάλο βράδυ των Ζίβκοβιτς και Γιαννούλη ήταν οι κυριότεροι παράγοντες που έφεραν την πρόκριση.

Από δύο επελάσεις του διεθνούς αριστερού φουλ μπακ προήλθαν τα γκολ του ΠΑΟΚ, ενώ ο Ζίβκοβιτς σε τρεις περιπτώσεις δικαίωσε τον Φερέιρα που τον εμπιστεύεται περισσότερο στην παρούσα χρονική περίοδο από τον Πασχαλάκη.

Μετά από ένα πρώτο 45λεπτο στη διάρκεια του οποίου ο ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός στην φάση με το δοκάρι του Πίζι (απευθείας φάουλ) και μετά το 25΄ πιέστηκε αρκετά από τους Ίβηρες, στο δεύτερο μέρος η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε «μεταμορφωμένη»

Αρχικά στο 54′ δημιούργησε τριπλή προϋπόθεση για γκολ που ξεκίνησε από πλαγιοκόπηση και σουτ του Τζόλη αλλά τα διαδοχικά σουτ των Ελ Καντουρί και Ινγκασον αποκρούστηκαν.

Στο 57΄ μεγάλη απόκρουση έκανε ο Ζίφκοβιτς σε κοντινό σουτ του Εβερτον διατηρώντας την εστία του ανέπαφη, ενώ στο 64′ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Από την επέλαση του Γιαννούλη και την πάσα στον Ακπομ, ο τελευταίος γύρισε προς το κέντρο της εστίας της Μπενφίκα, όπου ο Γιαννούλης έβαλε το πόδι του και με την παρέμβαση του Βερτόνγκεν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

Το 2-0 ήρθε στο 75′ από την «χρυσή» αλλαγή του Φερέιρα, τον μέχρι πρότινος παίκτη της Μπενφίκα, Αντριγια Ζίφκοβιτς. Οκτώ λεπτά μετά την είσοδο του στο γήπεδο, με επιδέξια κίνηση και γωνιακό σουτ έδωσε το σύνθημα για την πρόκριση.

Στο 94′ ο Ράφα Σίλβα με κεφαλιά μείωσε το σκορ και η Μπενφίκα πήρε λίγο οξυγόνο αλλά δεν είχε χρόνο για ισοφάριση. Λίγο αργότερα ο Μπριχ σφύριξε το τέλος και οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» με τους ανθρώπους του πάγκου πανηγύρισαν την τεράστια επιτυχία.

naftemporiki.gr