Έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία – 1.701 παραβάσεις μόνο σε ένα βράδυ

Κοινωνία

Είκοσι δύο άτομα συνελήφθησαν και 1.701 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα βεβαιώθηκαν σε περισσότερους από 6.000 ελέγχους που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η αστυνομία, στο πλαίσιο των στοχευμένων αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 2/10, πραγματοποιήθηκαν 2.694 έλεγχοι οχημάτων και 3.611 έλεγχοι ατόμων. Στόχος των δράσεων, είναι η πρόληψη των κλοπών και διαρρήξεων, η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ο εντοπισμός φυγόποινων, η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα η αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Από του 22 συλληφθέντες, οι επτά «πιάστηκαν» για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, τρεις για ναρκωτικά, δύο για κλοπές – διαρρήξεις και άλλοι ισάριθμοι για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και ένα άτομο για καταδικαστική απόφαση. Οι υπόλοιποι επτά συνελήφθησαν για λοιπά αδικήματα. Από το σύνολο των βεβαιωμένων παραβάσεων, οι 991 αφορούσαν στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και οι 80 σε διάφορα αδικήματα.

Οι αστυνομικές δράσεις, όπως επαναλαμβάνει η γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζεται ότι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και στο επόμενο διάστημα.