Η ενίσχυση της τουριστικής προβολής του Δήμου Δίου-Ολύμπου επί τάπητος στην τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου με τον Υπουργό Τουρισμού

Πολιτική Τουρισμός

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη συμμετείχε ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Βαγγέλης Γερολιόλιος, στο πλαίσιο της στρατηγικής ενδυνάμωσης της τουριστικής προβολής του Δήμου, εντός και εκτός Ελλάδος. Ο Δήμαρχος εξέφρασε στον Υπουργό την επιτακτική ανάγκη μεγαλύτερης και στοχευμένης προβολής του Δήμου, μέσω ένταξης στις ψηφιακές διαφημιστικές καμπάνιες του ΕΟΤ και Visit Greece.

Αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου, όπως το διεθνώς αναγνωρίσιμο brand name «Όλυμπος», στόχος είναι, τόσο το μυθικό βουνό, όσο και η ευρύτερη περιοχή των Ακτών του Ολύμπου να προβάλλονται σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού, μεταξύ άλλων και ως «τιμώμενες περιοχές».

Παράλληλα ζητήθηκε από τον Υπουργό η ενίσχυση της προβολής του Δήμου σε σημεία-κλειδιά αφίξεων τουριστών, όπως το Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» καθώς και η αντίστοιχη προβολή σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συζητήθηκε επίσης η καλύτερη οργάνωση των πυλών εισόδου στη χώρα (συνοριακοί σταθμοί) ενώ ζητήθηκε η έμπρακτη ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων, που πλήττονται ιδιαίτερα έντονα από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Γιώργος Καραλής, η ειδική σύμβουλος σε θέματα τουρισμού κα Ευαγγελία Ξυπτερά και ο κ. Σπύρος Πέγκας, ιδρυτής της εταιρείας Wise Ram SA, που προσφέρει υπηρεσίες ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.