Δήμος Κατερίνης: Ολοκλήρωση α’ φάσης εργασιών στο μνημείο πεσόντων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό – Αναπλάσεις πεζοδρομίων & παρεμβάσεις στο κέντρο & στην Περιφέρεια

Πολιτική Πολιτισμός

Ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη φάση ανάπλασης – αισθητικής αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου πεσόντων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, στην οδό Διγενή Ακρίτα. Ο λόγος για το μνημείο ομαδικής εκτέλεσης από τους Γερμανούς των σαράντα τριών Ελλήνων πατριωτών (Αη Δημητρινών, Λιβαδιωτών και του αείμνηστου Δημάρχου Κατερίνης Αιμιλίου Ξανθόπουλου), τον Φεβρουάριο του 1943.

Παράλληλα, με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα των δημοτών, παρεμβάσεις ανάπλασης πεζοδρομίων είναι σε εξέλιξη στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, πίσω από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους (οδός Γιαννουλάδη). Επιπλέον, στη συμβολή των οδών Τερζοπούλου & Αχελώου, Αμύντα & Λαχανά κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ανάλογες παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν σε όλο το εύρος του Δήμου Κατερίνης, καθώς όπως σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Συμεωνίδης «Με τον συντονισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου συνεχίζουμε τις εργασίες για την αναβάθμιση των γειτονιών της πόλης, την επίλυση πάγιων καθημερινών προβλημάτων των κατοίκων και την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών υποδομών».

Τέλος, εργασίες για την αποκατάσταση βλάβης στο αρδευτικό δίκτυο πολυαιθυλενίου είναι σε εξέλιξη από την τεχνική υπηρεσία στην Τ.Κ. Γανόχωρας.