Φ.Μπαραλιάκος: Δείγμα αδιεξόδου και εσωκομματικής τρικυμίας του ΣΥΡΙΖΑ- Η πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Υπουργού Οικονομικών

Οικονομία Πολιτική

Στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος.

Στην αφετηρία της ομιλίας του ο κ. Μπαραλιάκος χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ως ένδειξη του στρατηγικού αδιεξόδου, στο οποίο έχει περιέλθει,  ως φθηνό τακτικισμό και βαλβίδα εκτόνωσης της εσωκομματικής τρικυμίας, σε μια απέλπιδα απόπειρα συσπείρωσης του εσωτερικού του ακροατηρίου.

Κατηγόρησε, ακολούθως, για θρασύτητα και υποκρισία τους συναδέλφους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθώς επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ οι Έλληνες βρέθηκαν ξεκρέμαστοι! «Ήταν η δική σας κυβέρνηση, που κατήργησε οριζόντια την προστασία της 1ης  κατοικίας και δήλωνε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι προς την θετική κατεύθυνση» σημείωσε ο Βουλευτής Πιερίας υπενθυμίζοντας την προσθήκη 50 δις ιδιωτικού χρέους στη χώρα.

 Εν συνεχεία καταλόγισε στην ηγεσία και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ απύθμενη ανευθυνότητα, καθώς εν μέσω κορύφωσης της ελληνοτουρκικής κρίσης και έξαρσης της πανδημίας, κατέθεσαν πρόταση δυσπιστίας στον κ. Σταϊκούρα, η οποία είναι δώρο αυτοϋπονόμευσης

Υπεραμύνθηκε, μάλιστα, ο κ. Μπαραλιάκος των έως τώρα πεπραγμένων του κ. Σταϊκούρα αναφερόμενος στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, των ασφαλιστικών εισφορών, του φόρου στις επιχειρήσεις, του φόρου στα φυσικά πρόσωπα. Υπενθύμισε την αύξηση του αφορολόγητου για κάθε τέκνο, την αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή, τη δημιουργία ενός φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα, την έξοδο στις αγορές με ιστορικό χαμηλό στο 15ετές ομόλογο, την αποτροπή υφεσιακών φαινομένων της πανδημίας με χρηματοδοτικά εργαλεία, τη ρευστότητα στην αγορά με τρεις φάσεις επιστρεπτέας προκαταβολής και τα επιδόματα ειδικού σκοπού.

Με εμφατικό τρόπο, τόνισε σε άλλο σημείο του λόγου του, πως είναι ευτύχημα σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία να βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να χαράσσει οικονομική πολιτική ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Καταληκτικά ο Βουλευτής Πιερίας υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο για την δεύτερη ευκαιρία και τη ρύθμιση των οφειλών «βάζουμε τέλος στην ομηρία των ευάλωτων συμπολιτών μας, δίνουμε ανάσα και οξυγόνο να ξεκινήσουν μια νέα και καθαρή αρχή. Άλλωστε, δεν έχει σημασία πόσες φορές θα πέσεις, αλλά να σηκωθείς άλλες τόσες. Και μάλιστα πιο δυνατός και κυρίως χωρίς βάρη..»

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2s2rYyRI9EM&feature=emb_logo[/youtube]