Άννα Μάνη Παπαδημητρίου: Απορρίφθηκε πανηγυρικά η πρόταση δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών

Πολιτική

Έπεσε χθες η αυλαία της τριήμερης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, με την πανηγυρική απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού Οικονομικών, κυρίου Χρήστου Σταϊκούρα.

Σε μια χρονική συγκυρία που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει τις συνεχείς και αυθαίρετες προκλήσεις της γείτονος χώρας, τη στιγμή που συγχρόνως δοκιμάζεται από την επιθετική έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να προβεί σε μία κίνηση, ενδεικτική της πολιτικής του ανευθυνότητας και της έλλειψης στοιχειώδους εθνικής και κοινωνικής συνείδησης. Απέτυχε ως Κυβέρνηση, αποτυγχάνει και ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβανόμενος ότι έχει απολέσει οποιοδήποτε έρεισμα στην κοινωνία, αλλά μάλλον και στο κόμμα του και μη έχοντας τίποτα ουσιαστικό να εισφέρει στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, κατέφυγε στο έσχατο μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να αντιμετωπίσει τα εσωκομματικά του προβλήματα.

Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με μνημείο υποκρισίας γιατί:

–  Έπειτα από όσα έχει κάνει, θέλησε να εμφανιστεί ξανά ως δήθεν προστάτης των ευάλωτων νοικοκυριών και της πρώτης κατοικίας.

– Ο ίδιος κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας με δύο μάλιστα νόμους, το 2015 και το 2019.

– Επί των ημερών του μέσα σε ενάμιση  χρόνο, έγιναν σχεδόν 26.000 πλειστηριασμοί.

– Από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και την υπόσχεση για διαγραφή των δανείων, έφτασε να ισχυρίζεται ότι «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους».

– Οδηγούσε στο αυτόφωρο όσους εμπόδιζαν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

– Αύξησε το ιδιωτικό χρέος κατά 50 δις Ευρώ.

– Υποθήκευσε την περιουσία του ελληνικού κράτους για 99 χρόνια!

Η Νέα Δημοκρατία, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα συνεχίσει και μετά από αυτή την κοινοβουλευτική παλινωδία, ενωμένη και ακάθεκτη, το μεταρρυθμιστικό της έργο. Θα συνεχίσει να δίνει λύσεις, να είναι αποτελεσματική, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την ευημερία των Ελλήνων πολιτών.