Απαγορεύονται πάσης φύσεως παρελάσεις κατά την εθνική εορτή αύριο, με Κοινή Υπουργική Απόφαση – Μέχρι και δυο χρόνια φυλάκιση- Ακυρώνονται σε διάφορες πόλεις οι μηχανοκίνητες παρελάσεις

Κοινωνία

Με ΚΥΑ που υπογράφεται από 5 υπουργούς και δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, απαγορεύεται πάσης φύσεως παρέλαση την 28η Οκτωβρίου για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας προς περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Η παράβαση μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση έως δύο ετών.

Όπως είναι γνωστό, στην Κατερίνη και άλλες πόλεις της Ελλάδας έχουν προγραμματιστεί μηχανοκίνητες παρελάσεις. Στο Άργος ανάλογη κίνηση που επρόκειτο να γίνει ακυρώθηκε.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Η υπουργική απόφαση αναφέρει ότι αποφασίζεται:

«Αναστολή της διενέργειας των πάσης φύσεως παρελάσεων κατά την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου κατά το έτος 2020 σε όλη την Επικράτεια, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας προς περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τις από 30.9.2020 και 22.10.2020 εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παρ. 6 του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4682/2020».