Υπογράφηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση για αποζημιώσεις των επιχειρήσεων με τουριστικά λεωφορεία -Κατά μέσο όρο αντιστοιχούν 3.600 ευρώ σε κάθε λεωφορείο, επιδοτούνται οι δεσμευμένες θέσεις με 0,87 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα.

Επαγγελματίες Οικονομία Τουρισμός

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης , σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση του κλάδου των τουριστικών λεωφορείων. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους δικαιούχους αφορά αποζημίωση για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020 και ανέρχεται σε 21.007.300 ευρώ. Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο αντιστοιχούν 3.600 ευρώ σε κάθε λεωφορείο, καθώς επιδοτούνται οι δεσμευμένες θέσεις με το ποσό των 0,87 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα.

Η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου

Την ικανοποίηση του εκφράζει με ανακοίνωση του το  Επιμελητήριο Πιερίας, καθώς όπως τονίζεται, «εν μέσω της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας που βιώνει το σύνολο των μελών του, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το αίσιο αποτέλεσμα της από 04/06/2020 έγγραφης παρέμβασης του προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού, με κύριο αίτημα την ειδική επιχορήγηση των Τουριστικών Επιχειρήσεων Οδικών Μεταφορών, εξαιτίας της οικονομικής καθίζησης του κλάδου, λόγω της πανδημίας COVID-19.Το Επιμελητήριο Πιερίας και ο Πρόεδρός του κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου συνεχίζουν με υπευθυνότητα των αγώνα τους για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στοχεύοντας στην όσο το δυνατόν ομαλότερη επανεκκίνηση της οικονομίας μας».