Ο Δήμος Κατερίνης στο πλευρό των ευπαθών ομάδων – Κώστας Κουκοδήμος: «Πρώτη προτεραιότητα του Δήμου μας η ισότιμη ευκαιρία για εκπαίδευση για όλες τις κοινωνικές ομάδες»

Κοινωνία

Με γνώμονα την απρόσκοπτη εκπαίδευση των παιδιών του πληθυσμού Ρομά, το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά βρέθηκε για 4η  συνεχόμενη ημέρα στον καταυλισμό του Πέλεκα, προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές να εγγραφούν στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και να τους κατευθύνει στην ορθή χρήση της.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Όλοι οι μαθητές που φοιτούν στη δευτεροβάθμια υποχρεωτική εκπαίδευση και λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων υποχρεούνται στην τηλεκπαίδευση, συνδέονται και παρακολουθούν τα μαθήματά τους ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.  

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Πρώτη προτεραιότητα του Δήμου μας είναι η ισότιμη ευκαιρία για εκπαίδευση για όλες τις κοινωνικές ομάδες».

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ., Σταύρος Χριστοφορίδης τονίζει από την πλευρά του: «Ευχαριστούμε τη διεύθυνση και τους καθηγητές του 2ου  Γυμνασίου για την αγαστή συνεργασία, τους γονείς και τους μαθητές που τοποθετούν την εκπαίδευση τους σε πρωταρχικό μέλημα της οικογένειας. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ, στο προσωπικό του  Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, για τις υπηρεσίες που προσφέρει, αποδεικνύοντας ότι οι υπηρεσίες μας συνεχίζονται με κάθε δυνατό τρόπο, τιμώντας κάθε δημότη που ανήκει σε ευάλωτη κοινωνική ομάδα. Η εκπαίδευση δεν είναι πολυτέλεια, είναι βασική ανάγκη. Και δηλώνουμε παρόντες για την επίτευξη αυτού του σκοπού».