Τιμή στην Παγκόσμια Ημέρα Ολυμπισμού & Αθλητισμού από τον Δήμο Κατερίνης

Πολιτική Πολιτισμός

Την ταυτότητα και το πρόγραμμα της εορταστικής εκδήλωσης που με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ολυμπισμού & Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Πολιτισμού – Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ), με την υποστήριξη της Εστίας Πιερίδων Μουσών, το Σάββατο 06 Απριλίου 2019 & ώρα 19:00 στην Αστική Σχολή παρουσίασαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου οι διοργανωτές.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η Πιερία, η Κατερίνη είχε και έχει σπουδαίους αθλητές, οι οποίοι έδωσαν μεγάλη αίγλη στην περιοχή μας, αλλά κυρίως έδωσαν το παράδειγμα στα παιδιά μας να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο του ευ αγωνίζεσθαι. Εύχομαι και στο μέλλον να έχουμε ακόμα περισσότερους αθλητές με επιτυχίες και διακρίσεις γιατί το σημαντικό είναι στις δύσκολες αυτές εποχές να δείξουμε στους νέους μας ότι πάντα ο αγώνας και η προσπάθεια επιβραβεύονται παρά τον σκληρό ανταγωνισμό που υπάρχει. Προς αυτή την κατεύθυνση, η απάντηση διαχρονικά από τον Δήμο μας είναι επένδυση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό και αυτό συνιστά και το μήνυμα της πρωτοβουλίας μας για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης».

Όπως γνωστοποιήθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα τιμηθούν οι συντοπίτες μας Ολυμπιονίκες:

Κωνσταντίνος Κουκοδήμος: 6ος Ολυμπιονίκης Βαρκελώνη 1992 στο άλμα εις μήκος.

Σάββας Καρυπίδης : 6ος Ολυμπιονίκης με την Εθνική Ομάδα Χειροσφαίρισης Αθήνα 2004

Κατερίνα Νικολαΐδου: 4η Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας Ρίο 2016

Παράλληλα, σε ένδειξη αναγνώρισης της ανεκτίμητης προσφοράς τους στον Πιερικό αθλητισμό θα τιμηθούν οι:

Θεόδωρος Διαμαντόπουλος: Αθλητής ποδοσφαίρου και στίβου, πρώην πρόεδρος Αρχελάου Κατερίνης και Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας.

Αλέκος Τσιώτσιος: Δημιουργός του Πιερικού μπάσκετ, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στην πρώτη εθνική κατηγορία, την περίοδο 1982-1983.

Θωμάς Λιάπης: πρώην πρόεδρος Τ.Ε ΣΕΓΑΣ Πιερίας- Ημαθίας. Επί των ημερών του φιλοξενήθηκαν στο νομό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών Μαραθωνίου Δρόμου και οι  Βαλκανικοί στίβου και ανωμάλου δρόμου.

Γεώργιος Τανατζής: Επί σειρά ετών Διεθνής διαιτητής μπάσκετ, σήμερα επίσημος καθηγητής διαιτησίας FIBA.

Δαμιανός Ευθυμιάδης: Μέχρι πρότινος Διεθνής Διαιτητής Ποδοσφαίρου. 

Ιωάννης Δέλκος: Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτης ΕΡΤ και για πολλά χρόνια διοικητικό μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Περικλής Χατζηγιάννης: Δημοσιογράφος, Ανταποκριτής ειδήσεων και εξωτερικός αθλητικός συντάκτης ΕΡΤ (Τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ).

Παρών στο πάνελ της συνέντευξης και ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Γρηγόρης Μιτσοκάπας, ο οποίος έκανε λόγο «για μία σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Κατερίνης και του Ο.Π.Π.Α.Π. την οποία η Εστία Πιερίδων υποστηρίζει και πλαισιώνει μουσικά από τους:

Πιάνο: Φανή Παπαντωνίου

Ερμηνεία: Αθανάσιο Μπατάλα».

Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Περικλής Χατζηγιάννης.