4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ #IAmAndIWill ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ

Κοινωνία

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 4 Φεβρουαρίου είναι μια ημερομηνία η οποία καθιερώθηκε από την UICC (Παγκόσμια Ένωση κατά του Καρκίνου) το 2000 και στοχεύει με ένα σύνθημα κάθε φορά να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού σε Παγκόσμιο, Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο με την ανάληψη συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, κατά του καρκίνου.

Ο καρκίνος αποτελεί τη 2η αιτία θανάτου παγκοσμίως. Κάθε χρόνο μόνο στην Ευρώπη, 3 εκατομμύρια άνθρωποι νοσούν από κάποια μορφή καρκίνου, ενώ  οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές φθάνουν το 1 εκατομμύριο. Αν συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός και τα επόμενα χρόνια, υπολογίζεται ότι το 2030 ο καρκίνος θα είναι η 1η αιτία θανάτου με διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων και εκτός κάθε ελέγχου.

Σε αυτό το περιβάλλον και με σύνθημα το  #IAmAndIWill  (Εγώ είμαι…. Και θα….),  η Διεθνής Ένωση για τον έλεγχο του Καρκίνου UICC, μας καλεί από φέτος και για την επόμενη τριετία, όλους να ενώσουμε τις φωνές μας και να αναλάβουμε μία δέσμευση, προσωπική αλλά και συλλογική ταυτόχρονα, και να αναλάβουμε δράση κατά του καρκίνου.

Κατά 35% θα μπορούσαν να μειωθούν τα κρούσματα εμφάνισης καρκίνου, αν εμείς οι ίδιοι, συμμετείχαμε ενεργά και αλλάζαμε κάποιες απλές καθημερινές μας συνήθειες. Αν διακόπταμε το κάπνισμα, αν αυξάναμε την κίνηση και την άσκηση, αν υιοθετούσαμε υγιεινότερο τρόπο διαβίωσης και διατροφής, αν εφαρμόζαμε τον Ευρωπαϊκό Κώδικα κατά του Καρκίνου! Τόσο απλά!!!

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κατερίνης Ν. Πιερίας, απευθύνει κάλεσμα προς όλους, απλούς πολίτες, επιχειρηματίες, εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, Ιατρούς και επιστήμονες υγείας, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, εκπροσώπους δημόσιων φορέων και Οργανισμών, ως ανθρώπων που αγαπάτε τη ζωή…  να κάνετε την προσωπική σας δέσμευση και αναλάβετε τώρα δράση για έναν κόσμο με λιγότερο καρκίνο:

«ΕΙΜΑΙ μητέρα ΚΑΙ ΘΑ μαγειρεύω υγιεινά για την οικογένειά μου.»
«ΕΙΜΑΙ καθηγητής ΚΑΙ ΘΑ ενημερώσω τους μαθητές μου για τις επιπτώσεις του καπνίσματος»
«ΕΙΜΑΙ Φοιτητής ΚΑΙ ΘΑ γυμνάζομαι περισσότερο»
«ΕΙΜΑΙ νέος ΚΑΙ ΘΑ γίνω εθελοντής δότης μυελού των Οστών.»

«ΕΙΜΑΙ επαγγελματίας ΚΑΙ ΘΑ τηρώ τους κανόνες προστασίας της υγείας μου»

(Συμπληρώστε εσείς τη δική σας δέσμευση και κάντε την γνωστή σε όλη την κοινωνία)………………………………………………..

Η δική μας δέσμευση, είναι ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ο Σύλλογος των Ασθενών με Καρκίνο Ν. Πιερίας και ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ τον αγώνα μας για τη στήριξη όλων των καρκινοπαθών στην περιοχή μας, για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και την ενημέρωση όλου του πληθυσμού για την αξία της πρόληψης της συμμετοχής στους προσυμπτωματικούς ελέγχους.

Σας προσκαλούμε όλους να πλαισιώσετε το Σύλλογό μας, ώστε να αποκτήσει δύναμη η φωνή μας και να συμμετέχετε στις δράσεις μας για ένα αύριο με λιγότερο καρκίνο.